Ελλάδα

Λέρος: “Έκλεψαν 140 νάρκες κατά προσωπικού” αναφέρει η “Εστία”

Λέρος: “Έκλεψαν 140 νάρκες κατά προσωπικού” αναφέρει η “Εστία”
Λέρος: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την κλοπή του στρατιωτικού εξοπλισμού, με την «Εστία» να αναφέρει ότι κλάπηκαν 140 νάρκες από τις αποθήκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Λέρος: Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι έρευνες για την κλοπή στρατιωτικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, τόσο από τον Στρατιωτικό Εισαγγελέα όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την τελευταία καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι λείπουν πυρομαχικά και συγκεκριμένα δύο φορητά αντιαρματικά όπλα, οπλοβομβίδες, 22 χειροβομβίδες, νάρκες, σφαίρες, βραδύκαυστο φιτίλι, αλλά και καύσιμα. Με τα μέχρις στιγμής στοιχεία των ερευνών ενισχύεται το σενάριο που θέλει η κλοπή να έγινε από άτομα εκ των έσω ενώ εξετάζεται ακόμη και το σενάριο της λάθους καταμέτρησης.

Ήδη οι αρχές ερευνούν το υλικό που υπάρχει από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που διαθέτει η αποθήκη. Παράλληλα η αντιτρομοκρατική με τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτει θα σαρώσει τις τηλεφωνικές κλήσεις και ειδικότερα όλων εκείνων που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη και που γνώριζαν κωδικούς ασφαλείας αλλά και το περιεχόμενό με τον οπλισμό. Ενώ θα υπάρξει και πλήρης έρευνα με τις καταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού.

«Έπρεπε να έχουν καταστραφεί από το 1999 οι νάρκες»

Επίσης, έχουν κλαπεί από τις αποθήκες του Πολεμικού Ναυτικού και νάρκες κατά προσωπικού. Κι ενώ οι πληροφορίες έρχονται με το… σταγονόμετρο, δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» που -εφόσον επιβεβαιωθεί- ρίχνει νέα βόμβα. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο Μέσο, ο αριθμός των ναρκών που εκλάπησαν φτάνει τις 140. Πέραν τούτου, όμως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αυτές οι νάρκες έπρεπε να έχουν καταστραφεί από το 1999. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η «Εστία» η χώρα μας όφειλε να έχει καταστρέψει αυτές τις νάρκες βάσει της Συμφωνίας της Οττάβα που είχε υπογράψει το 1999.

Κανονικά ο Ελληνικός Στρατός θα έπρεπε να καταστρέψει έως τον Μάρτιο του 2008 τις περίπου 1.500.000 νάρκες κατά προσωπικού που διέθετε. Ωστόσο -σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα- η χώρα μας έως τις αρχές του 2018 είχε ακόμη αποθηκευμένες σε δεκάδες στρατόπεδα περίπου 400.000 νάρκες αυτού του τύπου, χωρίς να έχουν απενεργοποιηθεί. Το γεγονός κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να λάμψει η αλήθεια, να βρεθούν οι ένοχοι της κλοπής και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις αποθήκες του Στρατού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments