Ελλάδα

Νέα Ιωνία: Που στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών για την εγκατάλειψη του βρέφους

Νέα Ιωνία: Που στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών για την εγκατάλειψη του βρέφους
Νέα Ιωνία: Η αστυνομία «σαρώνει» τα δημόσια νοσοκομεία και τις κάμερες της περιοχής για να βρει την ταυτότητα του ανθρώπου που εγκατέλειψε το βρέφος των επτά ημερών τα ξημερώματα της Τετάρτη.

Νέα Ιωνία: Αποφασισμένοι να λύσουν το μυστήριο με το μόλις επτά ημερών βρέφος, το οποίο εγκαταλείφθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ακροπόλεως από τη μητέρα του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, είναι οι αξιωματικοί του Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Το κλιπ στον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου βρέφους που εγκαταλείφθηκε στη Νέα Ιωνία χθες τα ξημερώματα «φωτογραφίζει» τη μητέρα και οδηγεί τις έρευνες των αστυνομικών.

Έτσι, έχουν στρέψει τις έρευνες τους στα δημόσια νοσοκομεία για μητέρες που γέννησαν πριν από επτά ημέρες για να βρουν την άκρη του νήματος. Παράλληλα, παρακολουθούν και το υλικό από τις κάμερες της περιοχής, αλλά και του σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά στην πολυκατοικία, ούτως ώστε να εντοπιστεί ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/9) σκέπασαν με μια πετσέτα θαλάσσης το νεογέννητο κοριτσάκι, το έβαλαν στο καρότσι του σούπερ μάρκετ και το εγκατέλειψαν στην είσοδο της πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανότατα η μητέρα του βρέφους είναι Ελληνίδα που για αδιευκρίνιστους λόγους αποφάσισε λίγες ήμερες μετά τη γέννησή του να το εγκαταλείψει. Πιθανότατα να είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και ενδεχομένως να μετέβη στο δημόσιο νοσοκομείο όπου γέννησε ασυνόδευτη.

Το παιδί βρήκε ένας 19χρονος φοιτητής που μένει στην πολυκατοικία και όταν το άκουσε να κλαίει κατέβηκε κάτω και ειδοποίησε την Αστυνομία. «Ήτανε γύρω στις 3:50. Εγώ άκουσα το κλάμα του μωρού. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι δεν μπόρεσα να αντιληφθώ αν το μωρό ήταν σε διαμέρισμα ή στην αυλή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν μπορούσα να μείνω στο σπίτι, κατέβηκα κάτω και αντίκρισα το μωρό μέσα στο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ», είπε ο 19χρονος Παναγιώτης στην ΕΡΤ.

«Το κλάμα αν το ακούγατε… Σε έπιανε η καρδιά σου… Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, μόλις το είδα σοκαρίστηκα. Μίλησα στους γονείς μου, κατέβηκαν και αυτοί. Ειδοποίησα το Χαμόγελο του Παιδιού και την Άμεση Δράση», ανέφερε ο νεαρός. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μωρό ήταν περιποιημένο. Είχε μέσα στο καρότσι μια πετσετούλα, είχε το φορμάκι του, την πάνα του, ήταν και φαγωμένο γιατί από τις κινήσεις του δεν έδειξε πως ψάχνει για τροφή».

Το μωρό «άνοιξε τα ματάκια του, αντιλήφθηκε πως υπήρχε βοήθεια και σταμάτησε να κλαίει. Κατέβηκε μία κυρία με μικρά παιδιά και το πήρε αγκαλιά». Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments