Ελλάδα

Ποντίκια στο Νοσοκομείο Κιλκίς – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ποντίκια στο Νοσοκομείο Κιλκίς – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Καταγγελίες των εργαζομένων για τις ακατάλληλες συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Τις ακατάλληλες συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, καθώς την περασμένη Κυριακή ποντίκια έκαναν την εμφάνισή τους σε τμήμα της Α’ πτέρυγας του νοσοκομείου (κατασκευής του 1937). Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, το προσωπικό αναγκάστηκε να μεταφέρει τους ασθενείς σε άλλο τμήμα για φιλοξενία και πως η σύμβαση του Νοσοκομείου με την εταιρεία που πραγματοποιεί την απολύμανση των χώρων και την εξολόθρευση των τρωκτικών, έληξε τον προηγούμενο μήνα και δεν ανανεώθηκε.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων, το τελευταίο περιστατικό δεν είναι και το μοναδικό καθώς σε έγγραφο των Εποπτών Δημόσιας Υγείας αποκαλύπτεται ότι το 2017 είχαν εντοπιστεί και πάλι τρωκτικά στο νοσοκομείο. Και ενώ είχαν γίνει συστάσεις από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – τονίζουν οι εργαζόμενοι- η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ποτέ δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα.

Στο έγγραφο των Εποπτών αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στις 20 Σεπτεμβρίου διενήργησαν αυτοψία μετά από καταγγελία για ποντίκια στο νοσοκομείο, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι:

  • Στο χώρο της κλινικής υπήρχαν σημεία εισόδου τρωκτικών, όπως ανοιχτή πόρτα εισόδου, παράθυρα, και μπαλκονόπορτες τους θαλάμους των ασθενών, χωρίς σήτες. Στην αποθήκη υγειονομικού υλικού που εντοπίστηκε το τρωκτικό, μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου υπήρχε κενό. Υπήρχαν και κατά μήκος που διαδρόμου εσωτερικοί κάδοι απορριμμάτων χωρίς καπάκια.
  • Στο αύλειο χώρο του Νοσοκομείου βρέθηκαν αγωγοί αποχέτευσης που δεν ήταν στεγανά καλυμμένοι. Υπήρχε έντονη βλάστηση και ξερά κλαδιά σε διάφορα σημεία, τα οποία είναι πόλος έλξης τρωκτικών.
  • Κάδοι απορριμμάτων βρέθηκαν γεμάτοι και ανοιχτοί. Περιμετρικά της κλινικής της πτέρυγας και του τμήματος διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν αρκετοί δολωματικοί σταθμοί τρωκτικών.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα: 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments