Πολιτική

Αντώνης Λιβάνης: Το “αντίο” του πολιτικού κόσμου

Αντώνης Λιβάνης: Το “αντίο” του πολιτικού κόσμου
Αντώνης Λιβάνης: Όλα όσα έγραψαν και είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί -και όχι μόνο- για τον θάνατο του γνωστού εκδότη και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντώνης Λιβάνης: Η είδηση του θθανάτου ενός εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δημιουργού του ομώνυμου Εκδοτικού Οργανισμού σε ηλικία 94 ετών, σκόρπισε τη θλίψη στον πολιτικό κόσμο. Από το βράδυ της Τετάρτης, λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του, μέχρι σήμερα, δημοσιεύτηκαν χιλιάδες μηνύματα σχετικά με τον εκλιπόντα από το σύνολο των πολιτικών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Ηλία Λιβάνη και του εξέφρασε την οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πατέρα του, Αντώνη Λιβάνη, με τον οποίο τον συνέδεαν μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας.

“Αποχαιρετούμε τον δικό μας άνθρωπο”

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον δικό μας άνθρωπο, τον αγαπημένο μας Αντώνη Λιβάνη» αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. «Στην πρώτη γραμμή της αντιστασιακής δράσης ενάντια στη δικτατορία και με συνεχή και συνεπή παρουσία στους προοδευτικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Ως ο στενότερος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου τίμησε την εμπιστοσύνη του και υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε με την δημόσια παρουσία , την προσφορά και το ήθος του μια ολόκληρη εποχή. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και θα τον τιμούμε πάντα», αναφέρει η κ. Γεννηματά με ανάρτηση στο twitter.

«Η θλίψη για τη φυγή σου, μεγάλη. Έγραψες έναν συγκλονιστικό κύκλο ζωής. Αφήνεις ένα βαθύ αποτύπωμα. Καλό σου ταξίδι, Αντώνη», δήλωσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για το θάνατο του Αντώνη Λιβάνη.

“Άφησε το δικό του, ξεχωριστό αποτύπωμα”

«Ο Αντώνης Λιβάνης άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή της χώρας, εργαζόμενος επί δεκαετίες στο πλευρό ενός σημαντικού πολιτικού. Με συνέπεια, διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

“Εμβληματική φυσιογνωμία”

«Ο Αντώνης Λιβάνης υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της προοδευτικής παράταξης, παρών για δεκαετίες στους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, δικαιοσύνη και πρόοδο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter. Πρόκειται για «ένα παράδειγμα σεμνότητας και αφοσίωσης στο λαό και την Ελλάδα», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει ότι η απώλεια του Αντώνη Λιβάνη «αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό» και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments