Πολιτική

Δημόσια νοσοκομεία: Οι νέες διοικήσεις και οι έλεγχοι που έρχονται

Δημόσια νοσοκομεία: Οι νέες διοικήσεις και οι έλεγχοι που έρχονται
Δημόσια νοσοκομεία: «Το σύστημα υγείας της χώρας μας όχι μόνο δεν ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά βρίσκεται σε οριακή λειτουργία».

Δημόσια νοσοκομεία: Έτοιμο να προχωρήσει και στις τοποθετήσεις των νέων διοικητών των νοσοκομείων είναι το υπουργείο Υγείας, μετά την επιλογή των διοικήσεων στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας. Ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση για τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, εστίασε στο σύγχρονο μάνατζμεντ, στις αρχές της ηλεκτρονικής και κλινικής διακυβέρνησης και στη λογοδοσία.

Ο σφιχτός έλεγχος στην εκτέλεση των προϋπολογισμών των δημόσιων νοσοκομείων αναμένεται να έχει βαρύνοντα ρόλο, αλλά και να αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο υφυπουργός. Άλλωστε, το υπουργείο Υγείας έχει πρόθεση να αναθέσει σε ορκωτούς λογιστές τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης των νοσοκομείων. Ο κ. Κοντοζαμάνης, πάντως, στην Επιτροπή της Βουλής τόνισε ότι «το σύστημα υγείας της χώρας μας όχι μόνο δεν ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βρίσκεται σε οριακή λειτουργία».

Η «δουλειά» των νέων διοικητών

Αποστολή των νέων διοικήσεων ξεκινώντας από τις ΥΠΕ, είναι να μετασχηματίσουν το υπάρχον σύστημα διοικητικής οργάνωσης, να προωθήσουν την επιστημονική και λειτουργική διασύνδεση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τη δευτεροβάθμια, να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες στα νοσοκομεία και εκτός νοσοκομείων, όπως οι μονάδες παροχής παρηγορητικής φροντίδας, οι μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων, οι υπηρεσίες αποκατάστασης, οι μονάδες γηριατρικής. Οι νέοι διοικητές «είναι τα στελέχη που θα εφαρμόσουν στην πράξη όλες τις απαιτούμενες αλλαγές και πρακτικές που οραματιζόμαστε ως κυβέρνηση. Θα ανασυντάξουν πλήρως το σύστημα υγείας, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θέτοντας τη βάση για παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας σε καθολικό επίπεδο για όλους τους πολίτες» επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας πρότεινε για την 1η ΥΠΕ Αττικής τον Παναγιώτη Στάθη, για τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου τον Χρήστο Ροϊλό, για την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας τον Παναγιώτη Μπογιατζίδη, για την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης τον Δημήτρη Τσαλικάκη, για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας τον Φώτη Σερέτη, για την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, τον Ιωάννη Καρβέλη και για την 7η ΥΠΕ Κρήτης, την Ελένη Μπορμπουδάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments