Διεθνή

Κατεχόμενα: Η στιγμή που ο 16χρονος κατεβάζει την τουρκική σημαία σε σχολείο

Κατεχόμενα: Η στιγμή που ο 16χρονος κατεβάζει την τουρκική σημαία σε σχολείο
Κατεχόμενα: Ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης.

Κατεχόμενα: Την περασμένη Κυριακή (8/9) ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης. Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης. Εκεί μπήκε στο δημοτικό σχολείο χωρίς να γίνει αντιληπτός ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Αλήθεια», μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Ο νεαρός καταγράφηκε από κάμερες την ώρα που ανεβαίνει στο ιστό κατεβάζοντας τη σημαία της κατοχής.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Αντρέας Καουρής, δήλωσε την Τετάρτη (11/9): «Tο τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με την προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον Λυσιωτών στην γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πολίτης, οι χωριανοί γνωρίζουν ποιος είναι ο 16χρονος ελληνοκύπριος. Επίσημη αντίδραση από το ψευδοκράτος δεν υπάρχει, παρά μόνο από τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Η Λύση είναι ένα ιστορικό χωριό από όπου καταγόταν ο Γρηγόρης Αυξεντίου.

Δείτε το βίντεο με τον 16χρονο να κατεβάζει την τουρκική σημαία: 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments