Αθλητισμός

Super League: Το πανόραμα της 3ης αγωνιστικής

Super League: Το πανόραμα της 3ης αγωνιστικής
Super League: Με τρεις αναμετρήσεις επιστρέφει η Super Legue μετά τη διακοπή για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων.

Super League:Με τρία ματς σε Aθηνα, Πειραιά και Κρήτη, ανοίγει σήμερα (14/9) η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ο Ατρόμητος υποδέχεται (19:00/ΕΡΤ) τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό (19:15) στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ενώ ο Ολυμπιακός πριν ριχθεί στη μάχη των ομίλων του Champion League, αντιμετωπίζει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:30) τον Βόλο.

Τα σημερινά (14/8) ματς με την στατιστική-ιστορική ματιά του επίσημου site της Super League:

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ

Όταν τον περασμένο Νοέμβρη ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ έπαιξαν στο Περιστέρι ήταν η 9η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ είχε οκτώ νίκες και ο Ατρόμητος έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Δίκαια αποτελούσε εκείνη την ημέρα ντέρμπι κορυφής. Το 1-1 διατήρησε και τις δύο ομάδες αήττητες, ενώ ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια για τον ΠΑΟΚ. Το φετινό παιχνίδι βρίσκει δύο διαφορετικές ομάδες, αφού λείπει το στίγμα των πετυχημένων προπονητών Νταμίρ Κάναντι και Ράζβαν Λουτσέσκου, όχι όμως και η φιλοδοξία για αντίστοιχη πορεία με την περσινή. Οι συναντήσεις του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον μέσα στο χρόνο. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι από τις 22 φορές που έχουν παίξει αντίπαλοι στο πρωτάθλημα, 18 στην κανονική διάρκεια και 4 στα πλέι οφ, μόνο μια φορά νίκησαν και οι δύο στο παιχνίδι της έδρας του, στην κανονική περίοδο του 2014-15.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχουμε μια τουλάχιστον επιτυχία του φιλοξενούμενου σε κάθε ζευγάρι αγώνων. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο Ατρόμητος έχει πέντε νίκες στο Περιστέρι και επτά στην Τούμπα, και ο ΠΑΟΚ έχει μόλις τρεις νίκες περισσότερες εντός από όσες εκτός. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα επτά τελευταία επίσημα μεταξύ τους, έχοντας έξι νίκες και την περσινή ισοπαλία στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος έχει να νικήσει από το Νοέμβριο του 2016 στην Τούμπα, μοναδική του νίκη στα 10 τελευταία επίσημα. Ήταν εκείνο το εντυπωσιακό 3-4, με τον ΠΑΟΚ να έχει προηγηθεί 2-0 στη ημίχρονο και 3-1 ως το 74’! Από το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ έχει φύγει έξι φορές αήττητος, μετά το βαρύ 4-0 του Φεβρουαρίου του 2015.

Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, μια στο Κύπελλο και δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ από την περσινή ισοπαλία στο Περιστέρι, έκανε άλλες τρεις ισοπαλίες και 20 νίκες στο πρωτάθλημα. Συνεχίζει να δημιουργεί μεγάλα ρεκόρ, που θέλει να επεκτείνει με την πρώτη του φετινή έξοδο στο πρωτάθλημα, αφού ξεκίνησε με τις νίκες στην Τούμπα με Παναιτωλικό και Πανιώνιο, 2-1 και τις δύο. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη 37 αγώνες αήττητος, σκοράροντας σε όλους. Αλλά και εκτός έδρας έχει φτάσει 17 παιχνίδια χωρίς ήττα, ενώ έχει σκοράρει και στα 25 τελευταία! Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες, εντός έδρας με ΑΕΛ και εκτός με τη Λαμία. Τερμάτισε και τις δύο προηγούμενες σεζόν στην 4η θέση. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αντιμετωπίσει δέκα φορές τον ΠΑΟΚ, όλες από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχοντας έξι νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες. Η μια από τις νίκες είναι ο τελικός Κυπέλλου του 2015.

Η ιστορία

Νίκες Ατρομήτου: 12

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΠΑΟΚ: 21

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο

Νίκες Ατρομήτου: 5

Ισοπαλίες: 8

Νίκες ΠΑΟΚ: 9

Πέρσι

03.11.2018 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1

(73’ σουτ Ουγκράι – 40’ σουτ Κρέσπο)

ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Όταν παίζουν ο ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό, «μιλάει» πάντα η έδρα! Οι συναντήσεις των δύο ομάδων έχουν μια ξεχωριστή παράδοση, που δεν υπάρχει σε άλλο ζευγάρι της κατηγορίας. Και τα δέκα παιχνίδια στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική και την Super League τα έχει κερδίσει ο εκάστοτε γηπεδούχος! Πέντε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο και πέντε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο! Μάλιστα στα δέκα παιχνίδια ο εκάστοτε φιλοξενούμενος μετράει συνολικά μόνο τρία γκολ.

Ένα στο Ηράκλειο, που πέτυχε ο Καμαρά τον Δεκέμβρη του 2013 και δύο στο Αγρίνιο, όπου όμως δεν τα έχουν πετύχει παίκτες του ΟΦΗ! Και τα δύο ήταν αυτογκόλ! Το 2015 από τον Κουτρουμάνο και πέρσι στον πρώτο γύρο από τον Έρικσον! Το 3-0 του ΟΦΗ τον περασμένο Γενάρη είναι η μεγαλύτερη διαφορά σκορ στα 10 παιχνίδια τους. Η πρώτη τους συνάντηση στο Ηράκλειο ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 1977, με τον ΟΦΗ να επικρατεί με 2-0 χάρη σε γκολ του Γιαλαμά με κεφαλιά στο 50′ και του Παπαδόπουλου με σουτ στο 59′. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με δύο αγώνες εκτός έδρας, αλλά μάζεψε τέσσερις βαθμούς με ισοπαλία με τον Άρη και νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Πέρσι τέσσερις βαθμούς είχε στα 11 πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια του! Από το 2012 είχε να μην χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, από το 2008 να μην χάσει τα δύο πρώτα εκτός έδρας και από το 1999 να ξεκινήσει με νίκη και ισοπαλία το πρωτάθλημα! Ήταν η τελευταία σεζόν του Έγκεν Γκέραρντ. Είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία επίσημα παιχνίδια του, ενώ δεν έχει χάσει πέντε ματς στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» από τις 18 Φεβρουαρίου, όταν είχε περάσει η Λαμία. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του στην κατηγορία που ξεκίνησε με δύο ήττες. Ανεξάρτητα κατηγορίας έχει να συμβεί από το 2004, όταν στην Γ’ Εθνική ο Παναιτωλικός είχε χάσει από ΠΑΣ Γιάννινα και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η ιστορία

Νίκες ΟΦΗ: 5

Ισοπαλίες: 0

Νίκες Παναιτωλικού: 5

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ

Νίκες ΟΦΗ: 5

Ισοπαλίες: 0

Νίκες Παναιτωλικού: 0

Πέρσι

20.01.2019: ΟΦΗ – Παναιτωλικός 3-0

(26’ φάουλ Ναμπί, 74’ φάουλ Ναμπί, 86’ σουτ Βουό. Στο 37’ ο Στρέζος απέκρουσε πέναλτι του Μανά. Στο 73’ κόκκινη Κυριακίδης του Παναιτωλικού.

Ολυμπιακός – Βόλος

Δύο από τις τέσσερις ομάδες που ξεκίνησαν με το απόλυτο, βρίσκονται αντιμέτωπες. Βέβαια το ιδιαίτερο είναι ότι η μια είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους, ο Ολυμπιακός, και η άλλη ο νεοφώτιστος Βόλος. Έτσι αν για τον Ολυμπιακό οι δύο νίκες είναι ρουτίνα, για μια νέα ομάδα τέτοιο ξεκίνημα εντυπωσιάζει. Ο Ολυμπιακός νίκησε Αστέρα Τρίπολης μέσα και ΑΕΛ έξω, με το ίδιο σκορ 1-0. Ψάχνει να βρει ρυθμό, που ήδη έδειξε στην Ευρώπη, αφού σε τρία παιχνίδια στην έδρα του έχει βάλει δέκα γκολ.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα οκτώ παιχνίδια της σεζόν, έχοντας κερδίσει τα επτά τελευταία. Επεκτείνοντας στην περσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει 15 νίκες και μια ισοπαλία σε 16 αγώνες, μετά την ήττα από τη Λαμία στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο Νέο Φάληρο. Από τότε έχει επτά διαδοχικές νίκες εντός έδρας για όλες τις διοργανώσεις. Ο Βόλος νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο 2-1 και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό με 1-0. Μπορεί ο Βόλος να επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι άλλες ομάδες από το λιμάνι της Μαγνησίας έχουν κακή παράδοση. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει εννέα ήττες σε εννέα επισκέψεις και η Νίκη Βόλου έξι ήττες σε έξι! Συνολικά ο Ολυμπιακός με ομάδες του Βόλου έχει στην έδρα του 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments