Ελλάδα

Φωτιά – Λουτράκι: Εκκενώθηκαν προληπτικά ένα μοναστήρι και ένα γηροκομείο

Φωτιά – Λουτράκι: Εκκενώθηκαν προληπτικά ένα μοναστήρι και ένα γηροκομείο
Σύμφωνα με την πυροσβεστική απομακρύνθηκαν 50 άτομα - Υπόνοιες για εμπρησμό.

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Λουτρακίου-Περαχώρας, εκκενώθηκαν, πριν από λίγο, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία.

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο βρίσκεται  ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες και προετοιμάζονται για ένα δύσκολο βράδυ, ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος 7 χιλιομέτρων, με δεδομένο πως έχουν σταματήσει, πλέον, οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες. Η φωτιά κατευθύνεται προς την βόρεια πλευρά του νεκροταφείου, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου 4 καναντέρ, 2 PZL, 7 ελικόπτερα (το ένα ως συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την κορυφογραμμή των Γερανείων με τη βοήθεια ισχυρών βορείων ανέμων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments