Ελλάδα

Τάκης Σπυριδάκης: Ο μοναδικός “Μπαλούρδος” στην θρυλική ταινία “ Λούφα και Παραλλαγή (vid)

Τάκης Σπυριδάκης: Ο μοναδικός  “Μπαλούρδος”  στην θρυλική ταινία “ Λούφα και Παραλλαγή (vid)
Ο Τάκης Σπυριδάκης που έφυγε από τη ζωή πρωταγωνίστησε σε μια από τις καλύτερες ταινίες του νέου ελληνικού κινηματογράφου την “Λούφα και Παραλλαγή”.

Το έργο Λούφα και παραλλαγή είναι κινηματογραφική ταινία του 1984 σε σκηνοθεσία του Νίκου Περάκη. Η ταινία πραγματεύεται την κωμική πλευρά μιας δύσκολης περιόδου, υπό το καθεστώς δικτατορίας, και το γέλιο ως φυσική αντίδραση στην καταπίεση και τη στέρηση της ελευθερίας.

Η ταινία απέσπασε τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (καλύτερης ταινίας, σεναρίου, α΄ ανδρικού ρόλου και μοντάζ). Στηριγμένη στην απλή φόρμα της, τη σάτιρα και τους διάλογους, η ταινία έγινε μια από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Περιέχοντας αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία, η ταινία διηγείται τα έργα και τις ημέρες μιας ομάδας στρατιωτών που υπηρετούν τη θητεία τους στον τηλεοπτικό σταθμό της Υπηρεσίας Ενημέρωσης Ενόπλων Δυνάμεων (Υ.ΕΝ.Ε.Δ.), όταν ακόμα ονομαζόταν Τηλεόρασις Ενόπλων Δυνάμεων (Τ.Ε.Δ.)  Ο Τάκης Σπυριδάκης υποδύθηκε έναν φαντάρο με το όνομα Μπαλούρδος, ο οποίος ήταν ο πιο… χύμα κατά την στρατιωτική διάλεκτο στο στρατόπεδο. Κλασσική είναι η σκηνή κατά την οποία βγαίνει στην πρωινή αναφορά του λόχου και ζητά άδεια από τον λοχαγό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments