Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Κλείνουν τα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων

Χρυσή Αυγή: Κλείνουν τα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων
Χρυσή Αυγή: Μπαίνει λουκέτο στα κεντρικά γραφεία του ναζιστικού μορφώματος. Άδειασαν οι χώροι από τέσσερα φορτηγά.

Χρυσή Αυγή: Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από το κλείσιμο του γραφείου του ναζιστικού μορφώματος στον Πειραιά και ακολούθησε το “λουκέτο” στα κεντρικά γραφεία, που στεγάζονταν στη λεωφόρο Μεσογείων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο πολυώροφο κτίριο έχει απομείνει μόνο μια μεγάλη φωτογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου και το σύνθημα: “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.

Όλα τα υπόλοιπα πράγματα έχουν αφαιρεθεί, καθώς τέσσερα φορτηγά ανέλαβαν τη μεταφορά τους από τους ορόφους του κτιρίου, στο οποίο στεγαζόταν επίσης και η… μπουτίκ της Χρυσής Αυγής.

H ποινή των Λαγού και Μίχου

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον καθένα με αναστολή επιβλήθηκε στον ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο που κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Το δικαστήριο επέβαλε, αντίστοιχα, ποινές φυλάκισης, συνολικά 11 μηνών στον καθένα, σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία , ενώ στον πέμπτο από τους κριθέντες ενόχους, με αναγνώριση ελαφρυντικού, επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Το δικαστήριο νωρίτερα κήρυξε ενόχους τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση και απάλλαξε, λόγω παύσης της δίωξης, τους υπόλοιπους δύο. Απαλλακτική ήταν η απόφασή του για όλους τους κατηγορούμενους, όσον αφορά την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments