Ελλάδα

Φωτιά στο Λουτράκι: Βίντεο ντοκουμέντο – Έτσι ξεκίνησε η φωτιά

Φωτιά στο Λουτράκι: Βίντεο ντοκουμέντο – Έτσι ξεκίνησε η φωτιά
Φωτιά στο Λουτράκι: Δείτε το βίντεο που δείχνει πως ξεκίνησε η φωτιά που καίει εδώ και δυο μέρες το Λουτράκι.

Φωτιά στο Λουτράκι: Το απόγευμα του Σαββάτου(14/9) ξέσπασε μια μεγάλη φωτιά που καίει μέχρι και αυτή την ώρα το Λουτράκι. Η πύρινη λαίλαπα έχει κατακαψει μέχρι στιγμής το 1/3 της έκτασης που «βλέπει» στον Κορινθιακο κόλπο συνεχίζοντας την καταστροφική δράση της πυρκαγιάς στην πίσω πλευρά του βουνού. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την καταστροφή έχουν παίξει και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Οι άντρες της πυροσβεστικής κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού, ενώ 169 πυροσβέστες συνολικά δίνουν τη μάχη από το έδαφος. Κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά.

Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ με δεξαμενές έχει μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma στην κορυφογραμμή και «ασφαλίζει» την φωτιά στο βόρειο τμήμα της για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος να ξεφύγει προς τα Γεράνεια Όρη. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λουτρακίου η φωτιά είναι πολύ πιθανόν να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ.

«Ευτυχώς πρωί πρωί σηκώθηκαν τα ενάερια μέσα ενώ στην κορυφογραμμή επιχειρούν τα πεζοπόρα τμήματα. Ευτυχώς οι άνεμοι είναι πιο ήπιοι σήμερα αλλά το μέτωπο είναι τεράστιο» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments