Ελλάδα

Φωτιά τώρα και στη Ζάκυνθο

Φωτιά τώρα και στη Ζάκυνθο
Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασώδη και δύσβατη περιοχή στη Ζάκυνθο.

Φωτιά τώρα: Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασώδη και δύσβατη περιοχή στη Ζάκυνθο. Στο σημείο πηγαίνει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ενώ από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, έχουν σταλεί υδροφόρες. Ακόμα έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, από αέρος κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ericson, δυο αεροσκάφη πετζετέλ αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.

Η νεώτερη ενημέρωση, αναφέρει ότι τα μέτωπα της αρχικής φωτιάς έχουν διασπαστεί και αυτή τη στιγμή ένα πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Κερί. Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (5-6 μποφόρ) δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικίες του χωριού ή τουριστικά καταλύματα.

Τελικά η φωτιά έφτασε στο χωριό Κερί. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπευθύνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού. Πριν από λίγα λεπτά έκαναν την εμφάνισή τους οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που άρχισαν τις ρίψεις νερού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments