Διεθνή

Ματέο Σαλβίνι: “Αν ακυρωθεί ο αντιμεταναστευτικός νόμος θα πάμε σε δημοψήφισμα”

Ματέο Σαλβίνι: “Αν ακυρωθεί ο αντιμεταναστευτικός νόμος θα πάμε σε δημοψήφισμα”
Ματέο Σαλβίνι: Ο πρώην αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης απειλεί με δημοψήφισμα, σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση του νόμου για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ματέο Σαλβίνι: Ανέβασε τους τόνους ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας ως προδότες όσους “έριξαν” το Κίνημα Πέντε Αστέρων: “Με χαρά αφήνω τα επτά υπουργεία στους προδότες, επειδή θα τα πάρουμε πίσω με τόκο σε μερικούς μήνες”, ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

«Θα προκαλέσουμε αυτούς τους προδότες που είναι κλεισμένοι στα γραφεία του. Τους επόμενους μήνες, θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού», συνέχισε, υποσχόμενος να προκαλέσει δημοψηφίσματα με αντικείμενο τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου που ίσως καταστήσει δυσκολότερο για τη Λέγκα να ανέλθει στην εξουσία στο μέλλον.

Παράλληλα, ο Ματέο Σαλβίνι επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα, εάν η κυβέρνηση συνασπισμού κάνει προσπάθειες ακύρωσης του διατάγματος που πέρασε ο ίδιος για την απαγόρευση του ελλιμενισμού στα πλοία που διασώζουν μετανάστες.   «Αν αγγίξουν το διάταγμα ασφαλείας, τότε δεν θα μαζέψουμε 500.000 υπογραφές (σ.σ τόσες χρειάζονται για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη γείτονα χώρα) αλλά 5 εκατομμύρια για να υπερασπιστούμε τα ιερά σύνορα του έθνους μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σαλβίνι έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στη Ρώμη στις 19 Οκτωβρίου, σε μια «γιορτή εθνικής υπερηφάνειας», όπως την αποκαλεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για την εφημερίδα La Repubblica δέχτηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους και το μικρόφωνό του καταστράφηκε ενώ ένας άλλος εξυβρίστηκε και παρενοχλήθηκε από δεκάδες ανθρώπους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments