Ελλάδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο ψυχιατρείο ο 21χρονος Ροδίτη

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο ψυχιατρείο ο 21χρονος Ροδίτη
Αντιδράσεις από την οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας.

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η μεταφορά του 21χρονου Ροδίτη, που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρόδο, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο Έλληνας κατηγορούμενος, ο οποίος μέχρι πρότινος κρατούνταν στις Φυλακές Γρεβενών, εδώ και λίγα 24ωρα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, έγκλειστος και σε συνθήκες απομόνωσης στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Στην απόφαση για τη μεταφορά του φέρεται ότι έπαιξαν ρόλο η επιθετική συμπεριφορά που ο ίδιος έχει επιδείξει στο διάστημα που παραμένει προφυλακισμένος, καθώς και οι απόπειρες αυτοτραυματισμού του, ενώ, σύμφωνα με τους οικείους του, ο νεαρός κατηγορούμενος το τελευταίο διάστημα φέρεται ότι δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Η είδηση, πάντως, της μεταφοράς του έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις της οικογένειας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, που κάνει λόγο για «καμώματα» του 21χρονου. Μέσω του δικηγόρου της Ευάγγελου Γκιουργκή η οικογένεια εξηγεί ότι κατά την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που είχε διενεργηθεί πριν από περίπου πέντε μήνες και στους δύο κατηγορουμένους για το ειδεχθές έγκλημα ο ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη είχε διαπιστώσει ότι έχουν σώας τα φρένας και δεν χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

«Σε τι αποβλέπει»

«Επομένως, για την εισαγωγή του Ροδίτη στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού πρέπει κάποιοι να απαντήσουν γιατί έγινε, πώς έγινε και σε τι αποβλέπει» τόνισε με νόημα σε δηλώσεις του στη «Real News» ο κ. Γκιουργκής, επεξηγώντας ότι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που στέλνει τους κατηγορουμένους στο εδώλιο, «όταν προέβησαν στις εγκληματικές πράξεις πέρυσι τον Νοέμβριο είχαν απολύτως σώας τας φρένας και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Πάντως, σύμφωνα με το περιβάλλον του 21χρονου κατηγορουμένου, η μεταφορά του δεν ζητήθηκε από τον ίδιο ούτε και από τους γονείς του. Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ο νεαρός κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του στις Φυλακές Γρεβενών είχε έκρυθμη συμπεριφορά και αρκετές φορές είχε επιχειρήσει να αυτοτραυματιστεί, είτε χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο είτε καταπίνοντας χλωρίνη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments