Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Οι αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ”

ΣΥΡΙΖΑ: “Οι αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ”
ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την υπόθεση Novartis και τις αποκαλύψεις για τον Ανδρέα Λοβέρδο εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ:«Οι σημερινές αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ για τη δήθεν σκευωρία Novartis», τονίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για “σκευωρία”, βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά- Βενιζέλου που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Επίσης, προσθέτει ότι «όσο και αν προσπαθεί λοιπόν η ΝΔ δεν θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών», πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο, αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί “σκευωρίας” και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες».

«Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει “χάσει πάσα ιδέα για το FBI”, επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Λοβέρδος: «Τι ντροπή, τι προσβολή και τι θα γίνει όταν τελειώσει αυτή η ιστορία σε λίγους μήνες και θα βρεθούν εκτεθειμένοι όλοι αυτοί που παρήγαγαν αυτές τις προσβλητικές φράσεις». 

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος σε δηλώσεις του με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ”Αυγή” που αναφέρει ότι κατηγορείται για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση, τόνισε: «Τι ντροπή, τι προσβολή και τι θα γίνει όταν τελειώσει αυτή η ιστορία σε λίγους μήνες και θα βρεθούν εκτεθειμένοι όλοι αυτοί που παρήγαγαν αυτές τις προσβλητικές φράσεις. Ντροπή και προσβολή να καταλήγουμε σε τέτοια πράγματα έχοντας καταχραστεί την εξουσία τους επανειλημμένα, αυτά να διαβιβάζονται στη Βουλή, να γίνονται δημοσιογραφικές συζητήσεις. Τι ντροπή και τι προσβολή, τι θα πουν όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, τι θα πουν; Δεν έχω να πω κάτι, εγώ τα είπα όλα στις μηνύσεις μου».

Ερωτηθείς γιατί τον ξεχώρισαν στην υπόθεση Novartis από τους άλλους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής απάντησε: «Γιατί έπρεπε ένας πολιτικός που δεν είναι στο κυβερνητικό κόμμα -δεν έχει εξουσία σήμερα, ένας πολιτικός ο οποίος είναι σε κόμμα αδύναμου κρίκου- , να νομιμοποιήσει δια αυτής της μεθόδου, και για λίγους μήνες ακόμα γιατί αυτό τελειώνει, τις παρανομίες δύο ετών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

12.12.2025 | 13:24

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Τα μηνύματα μετά την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup και στους αγρότες στα μπλόκα

12.12.2025 | 12:48

ΣΟΚ! Αυτοί είναι οι άτυχοι που δεν θα πάρουν ΔΩΡΟ Χριστουγέννων

12.12.2025 | 12:33

Επιστροφή Τσίπρα ή κυριαρχία ΠΑΣΟΚ; Η μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

12.12.2025 | 12:29

Χρυσή Αυγή: Καταπέλτης η εισαγγελέας – Εγκληματική οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία

12.12.2025 | 12:18

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ των αγροτών – Τα σημεία που θέλουν να αποκλείσουν

12.12.2025 | 12:03

Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το 100 μετά τις απειλές του "Φραπέ" - Ήρθε περιπολικό, αλλά "κάποιος" τους είπε να φύγουν

12.12.2025 | 11:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Συλληφθείς στην Κρήτη κουμπάρος του Ανδρουλάκη, λέει ο Λαζαρίδης–Στέλεχος ΝΔ απαντά η Αποστολάκη

12.12.2025 | 11:37

Το επόμενο ματς του Παναθηναϊκού είναι «φωτιά» στη Βουδαπέστη!

11.12.2025 | 14:21

Μ. Θεοδωράκη: «Η φύση με έκανε asexual - Οι 6 στους 8 άντρες με χώρισαν» [vid]

10.12.2025 | 18:06

Νένα Χρονοπούλου: Η μάχη με το σάκχαρο, η απώλεια 40 κιλών και η νέα αρχή στη ζωή της

10.12.2025 | 17:51

Η Ιουλία Καλλιμάνη για τα «γαλλικά» στον θαμώνα: «Εκείνη τη μέρα είχα κάνει εξομολόγηση και με περιτριγύριζε ο “άλλος”»

10.12.2025 | 17:29

Σόκαρε ο Τσιμιτσέλης μετά την περιπέτεια της υγείας του: Εύχομαι κανείς από εσάς να μην πάθει αυτό που έπαθα

10.12.2025 | 11:40

Κατερίνα Λιόλιου: Πήγε στα μπλόκα των αγροτών και τους τραγούδησε [vid]

10.12.2025 | 10:43

Η Ιωάννα Τούνη «καρφώνει» τον Αλεξάνδρου: «Το παίζει καλός ενώ θα ’πρεπε να κρυφτεί μετά τις πράξεις του»

09.12.2025 | 21:24

Μίνα Αρναούτη: «Ο Παντελίδης έχασε 20.000€ το μοιραίο βράδυ – 17 χειρουργεία και ακόμη δέχομαι απειλές»

09.12.2025 | 18:06

Απρόοπτο για την Δήμητρα Αλεξανδράκη: Νόμιζε ότι την ακολουθούν άγνωστοι και τελικά ήταν αστυνομικοί

12.12.2025 | 10:55

«Σπάει ταμπού ο Τούρκος διευθυντής: “Κανείς στην Άγκυρα δεν ονειρεύεται ελληνικά νησιά – Σταματήστε τον φόβο!”»

12.12.2025 | 02:33

Τσελίκ: «Η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ είναι παράνομη»

12.12.2025 | 00:54

«Διελκυστίνδα» Ρωσίας – Τουρκίας για τους S-400 με φόντο τα F-35

11.12.2025 | 19:44

«Είμαστε ο επόμενος στόχος της Ρωσίας» – Προειδοποίηση Ρούτε για πόλεμο που θυμίζει Β’ Παγκόσμιο

11.12.2025 | 11:49

Στρατηγικό Παιχνίδι Ζελένσκι: Πώς οι 90 Ημέρες Μπορούν να Σώσουν την Ουκρανία!

10.12.2025 | 23:07

Ο Νετανιάχου σε διπλό μέτωπο: Εκκαθαρίσεις στο Λικούντ και αμερικανικό παζάρι για Σίσι

10.12.2025 | 22:40

Τουρκικά σενάρια τρόμου: Ελλάδα και Κύπρος «παίζουν» ρόλο YPG σε πιθανό πόλεμο με Ισραήλ

10.12.2025 | 22:20

Φιντάν: «Δίκαιη μοιρασιά στο Αιγαίο» – Η Τουρκία θέλει καλή σχέση με την Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Καταπέλτης η εισαγγελέας – Εγκληματική οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία

Η εισαγγελική λειτουργός προϊδέασε για την καταδικαστική της πρόταση σε βάρος των 42 κατηγορουμένων, εντοπίζοντας ναζιστικά κίνητρα στην εγκληματική δράση των στελεχών και μελών

Χρυσή Αυγή: Καταπέλτης η εισαγγελέας – Εγκληματική οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία

Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το 100 μετά τις απειλές του "Φραπέ" - Ήρθε περιπολικό, αλλά "κάποιος" τους είπε να φύγουν

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικοινώνησε με το 100 ζητώντας την παρουσία περιπολικού ή παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να καταγραφεί η καταγγελία της κατά του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού και ως "Φραπέ"

Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το 100 μετά τις απειλές του “Φραπέ”-Ήρθε περιπολικό,αλλά κάποιος τους είπε να φύγουν

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Συλληφθείς στην Κρήτη κουμπάρος του Ανδρουλάκη, λέει ο Λαζαρίδης–Στέλεχος ΝΔ απαντά η Αποστολάκη

Μέσα σε κλίμα ακραίας έντασης συνεχίζεται η εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Ξυλούρης (γνωστός και ως «Φραπές»)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συλληφθείς στην Κρήτη κουμπάρος του Ανδρουλάκη,λέει ο Λαζαρίδης–Στέλεχος ΝΔ απαντά η Αποστολάκη

Eurogroup και αγροτικό κυριαρχούν: Μηνύματα Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η ΚΟ της ΝΔ συζητά προϋπολογισμό 2026, πανηγυρίζει για Πιερρακάκη, αλλά η αγροτική ένταση παραμένει στο προσκήνιο.

Eurogroup και αγροτικό κυριαρχούν: Μηνύματα Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ: Αγρότες «οργώνουν» Θεσσαλονίκη και Λάρισα – Μπλόκα, αποκλεισμοί και ένταση παντού

Συμβολικοί αποκλεισμοί λιμανιών, γραφείων βουλευτών και γέφυρας Χαλκίδας – Διάλογος Χατζηδάκη-Τσιάρα συνεχίζεται χωρίς συμφωνία.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ: Αγρότες «οργώνουν» Θεσσαλονίκη και Λάρισα – Μπλόκα, αποκλεισμοί και ένταση παντού

ΚΟ ΝΔ: Μηνύματα Μητσοτάκη στους βουλευτές ανάμεσα σε οικονομική ευφορία και αγροτική ένταση

Eurogroup, προϋπολογισμός 2026 και αγροτικό κυριαρχούν στη συνεδρίαση της ΚΟ – Το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει σαφή μηνύματα για την επόμενη μέρα.

ΚΟ ΝΔ: Μηνύματα Μητσοτάκη στους βουλευτές ανάμεσα σε οικονομική ευφορία και αγροτική ένταση

Ο Χατζηδάκης «καθησυχάζει» τους Κρητικούς αγρότες με υποσχέσεις – Αγωνία για τις επιδοτήσεις και την Κομισιόν

Κυβερνητικές δεσμεύσεις για «εξέταση» αιτημάτων, τεχνικός διάλογος σε εξέλιξη και παρασκηνιακές εντάσεις για τις ενισχύσεις.

Ο Χατζηδάκης «καθησυχάζει» τους Κρητικούς αγρότες με υποσχέσεις – Αγωνία για τις επιδοτήσεις και την Κομισιόν

Αλλαγή ισορροπιών στην Ευρωζώνη: Η στρατηγική νίκη Πιερρακάκη στο Eurogroup

Η εκλογή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών αναβαθμίζει την Ελλάδα στο κέντρο λήψης αποφάσεων της Ευρωζώνης και μεταμορφώνει το πολιτικό τοπίο εντός ΝΔ.

Αλλαγή ισορροπιών στην Ευρωζώνη: Η στρατηγική νίκη Πιερρακάκη στο Eurogroup