Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Η ΕΟΚ αρνήθηκε την αλλαγή της ονομασίας του για την Α2 – Το σχόλιο των «ερυθρολεύκων»

Ολυμπιακός: Η ΕΟΚ αρνήθηκε την αλλαγή της ονομασίας του για την Α2 – Το σχόλιο των «ερυθρολεύκων»
Ολυμπιακός: Η ΕΟΚ αρνήθηκε στον Ολυμπιακό την αλλαγή της ονομασίας του για την Α2 και το Κύπελλο Ελλάδας, με τους Πειραιώτες να τονίζουν ότι δεν τηρούνται οι νόμοι.

Ολυμπιακός: Μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» υποβιβάστηκαν στην Α2. Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κανονικά στην Euroleague, καθώς έχει κλειστό συμβόλαιο με την διοργάνωση, ενώ ταυτόχρονα θα παίζει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν δυο διαφορετικά ρόστερ, ανάλογα με τις ανάγκες της διοργάνωσης που θα αγωνιστεί το καθένα.

Τη Δευτέρα (16/9) οι Πειραιώτες έκαναν γνωστό πως θα αγωνιστεί στην Α2 και στο Κύπελλο με διαφορετική ονομασία. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα χρησιμοποιήσουν το «Ολυμπιακός Β’» ως όνομα, μαζί με την… επεξήγηση της αναπτυξιακής ομάδας στον τίτλο. Σε αυτή την ομάδα θα αγωνιστούν κατά βάση οι νεαροί αθλητές και κάποιοι έμπειροι που έχουν φάει τις μικρές κατηγορίες με το κουτάλι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημέρωσε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι ο διακριτικός τίτλος που θα χρησιμοποιεί η ομάδα που θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α2, το Κύπελλο Ελλάδος και κάθε διοργάνωση της Ε.Ο.Κ., θα είναι: «OLYMPIACOS B – DEVELOPMENT TEAM» και στα Ελληνικά: «OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ».

Επιπλέον ζητήσαμε από την ΕΟΚ να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες και την χρήση του παραπάνω διακριτικού τίτλου και σήματος σε όλα τα σχετικά έγγραφα, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου κλπ. καθώς και για την σχετική ενημέρωση των υπόλοιπων ομάδων και των σχετικών φορέων που έχουν συμμετοχή στην οργάνωση του Πρωταθλήματος».

Ολυμπιακός: Αρνήθηκε τη νέα ονομασία η ΕΟΚ – «Δεν τηρούνται οι νόμοι» λένε οι Πειραιώτες

Οι Πειραιώτες είχαν ενημερώσει σχετικά και την ΕΟΚ, αλλά η ομοσπονδία από την πλευρά της δεν έκανε δεκτή τη μετονομασία που ζήτησαν οι Πειραιώτες, συνεχίζοντας να γράφει την ομάδα ως «Ολυμπιακός» σε όλες τις διοργανώσεις της, καθώς επίσης και στα δελτία Τύπου και στις αναγγελίες της. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασαν, καθώς όπως υποστηρίζουν ακολούθησαν όλες τις νόμιμες ενέργειες.

«Κάνουν ο,τι θέλουν, χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι νόμοι και η τήρηση της νομιμότητας. Άλλωστε δεν τους ελέγχει κανείς. Είναι άλλη μία απόφαση καθαρά για εκδίκηση και κόντρα στους νόμους», ήταν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία φαίνεται διατεθειμένη να κυνηγήσει την υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments