Ελλάδα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Πάνω από 9000 οι μετασεισμοί στη Ζάκυνθο

Γεράσιμος Χουλιάρας: Πάνω από 9000 οι μετασεισμοί στη Ζάκυνθο
Διευκρινίσεις για τον αριθμό των μετασεισμών από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ πέρυσι τον Οκτώβριο στη Ζάκυνθο έδωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Νέα κόντρα σεισμολόγων και γεωλόγων που ξεκίνησε μετά τον σεισμό των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την Πέμπτη στη Ζάκυνθο. Αυτή τη φορά οι επιστήμονες διαφώνησαν για τον αριθμό των μετασεισμών που έχουν γίνει από τον μεγάλο σεισμό των 6,8 ρίχτερ πέρυσι τον Οκτώβριο στην ίδια περιοχή μέχρι και σήμερα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι έχουν γίνει 1500 μετασεισμοί. Η αναφορά αυτή έφερε την αντίδραση του σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Χουλιάρα ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε: “Άκουσα μια συνεχιζόμενη ανοησία για 1500 μετασεισμούς στην Ζάκυνθο από τα περσινά 6,8 Ρίχτερ. Σας ενημερώνω ότι αυτο είναι ανακριβές και έχουν εκδηλωθεί καταγράφει και αναλυθεί πάνω από 6 χιλιάδες μετασεισμοί όπως βλέπετε στην ανάρτηση μου στο εξάμηνο…τον άλλο μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος….και που μέτρησαν μόνο 1500 σεισμούς δεν ξέρω…εμείς στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τώρα μετράμε περισσότερους από 9000 μετασεισμούς από την Ζάκυνθο!!!”

Σύμφωνα με τον ίδιο από τις 26 Οκτωβρίου 2018 όταν και έγινε ο μεγάλος σεισμός των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ζάκυνθο μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 9000 μετασεισμοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments