Διεθνή

Ελένη Αντωνιάδου: Πώς επιλέχθηκε για την πρώτη Ελληνίδα Role Model Barbie – Τι αναφέρει η Mattel

Ελένη Αντωνιάδου: Πώς επιλέχθηκε για την πρώτη Ελληνίδα Role Model Barbie – Τι αναφέρει η Mattel
Ελένη Αντωνιάδου: Είναι η επιστήμονας την οποία επέλεξε η πολυεθνική εταιρεία Mattel για την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model.

Ελένη Αντωνιάδου: Μετά τον σάλο που ξέσπασε στο διαδίκτυο για το εάν η ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου υπήρξε ή όχι συνεργάτης της NASA, αρκετά ερωτήματα δημιουργούνται για το πώς η πολυεθνική εταιρεία “Mattel” τον περασμένο Μάρτιο επέλεξε το συγκεκριμένο πρόσωπο για να δημιουργήσει την πρώτη Ελληνίδα Role Model Barbie, με ποιο τρόπο έγινε αυτό, αν υπήρξαν κάποια κριτήρια, ποιος  πήρε την απόφαση αυτή. 

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Ελένη Αντωνιάδου, είναι Ελληνίδα επιστήμονας στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, ιδρύτρια της εταιρείας Transplants without Donors, η οποία σχεδιάζει τεχνητά όργανα με βάση βλαστοκύτταρα προερχόμενα από τον ασθενή και την οποία επέλεξε η πολυεθνική εταιρεία Mattel για την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model με αφορμή τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σύμφωνα με το News 24/7  που επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία της Μattel προκειμένου να λάβει απαντήσεις, η πολυεθνική εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους μέσω του γραφείου Τύπου  και μίας λιτής ανακοίνωσης που έλαβαν η οποία έγραφε χαρακτηριστικά: «η Mattel, δεν σχολιάζει θέματα που άπτονται προσωπικών υποθέσεων».

Πως έγινε η επιλογή των προσώπων  για την καμπάνια της Mattel: 

Η Ελένη Αντωνιάδου επιλέχθηκε για την καμπάνια της Mattel “yου can be anything -μπορείς να γίνεις ο,τι ονειρεύεσαι” σύμφωνα με το βιογραφικό της. Σύμφωνα με πηγές, δεν υπάρχει  κάποια ειδική επιτροπή αξιολόγησης ή συγκεκριμένα κριτήρια και στάδια από τα οποία  θα περάσει ο υποψήφιος, ώστε τελικά να προκριθεί ή να απορριφθεί. «Δεν υπάρχουν επιστήμονες, καθηγητές και επιτροπές που αναλύουν και εξετάζουν τα βιογραφικά» ανέφερε η ίδια πηγή τονίζοντας επί της ουσίας ότι η επιλογή της Ελένης Αντωνιάδου έγινε «με στόχο να αναδειχθούν οι γυναίκες που αγωνίζονται, που κυνηγάνε το όνειρό τους και να τιμηθούν στο πρόσωπό της τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα».

Πάντως η Mattel τροποποίησε τα στοιχεία του βιογραφικού της στην επίσημη ιστοσελίδα της, μετά το σάλο που προκλήθηκε στα social media.

Το καινούριο βιογραφικό της Ελένης Αντωνιάδου ως “Επιστήμονας στην Αναγεννητική Ιατρική και Βιοϊατρική”

Το παλαιότερο βιογραφικό της Ελένης Αντωνιάδου ως “Επιστήμονας της NASA” που η Mattel τροποποίησε: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments