Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, πριν από την κοινή τους παρουσία στη Νέα Υόρκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Έλληνας πρωθυπουργός τα είπε δια τηλεφώνου με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια συντονισμού ενόψει της κοινής παρουσίας των δύο ανδρών στη Νέα Υόρκη. Οι κ.κ Μητσοτάκης και Αναστασιάδης μίλησαν για τις εξελίξεις που αφορούν την Κύπρο, τα ενεργειακά ζητήματα αλλά κυρίως για τις κινήσεις των Τούρκων στην ΑΟΖ του νησιού και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα παραπάνω θέματα και συνεννοήθηκαν για τις επικείμενες συναντήσεις που θα έχουν με άλλους πολιτικούς ηγέτες στη Νέα Υόρκη.  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη μετά το προγραμματισμένο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να υπάρξει εκ νέου συντονισμός.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Στις 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ , Ντόναλντ Τραμπ στην Νέα Υόρκη. Ησυνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ) στην Νέα Υόρκη, ενώ την επομένη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε επιβεβαιώσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, είχε σημειώσει ότι πάντα είναι καλή συγκυρία να συζητάς γιατί, αν δεν συζητάς, δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments