Διεθνή

Σεισμός τώρα στην Αλβανία: Μεγάλες καταστροφές στην γειτονική χώρα

Σεισμός τώρα στην Αλβανία: Μεγάλες καταστροφές στην γειτονική χώρα
Σεισμός τώρα στην Αλβανία: Οι φωτογραφίες από την Αλβανία δείχνουν τεράστιες ρωγμές σε κτίρια, ενώ ζημιές καταγράφονται και σε πανεπιστήμιο.

Σεισμός τώρα στην Αλβανία: Το απόγευμα του Σαββάτου (21/9) σημειώθηκε διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, αλλά περισσότερο από όλες στα Τίρανα με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους κατοίκους.Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στο Δυρράχιο, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει αν σημειώθηκαν ζημιές. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες στην κοινότητα Χελμές, όπου κατέρρευσαν δέκα κτίρια. Το χωριό αυτό απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Τίρανα. Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτίρια στο λιμάνι του Δυρραχίου. Σε πολλές συνοικίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν αρχικά ότι υπάρχουν δυο τραυματίες στην κοινότητα Χελμές, όπου κατέρρευσαν δέκα κτίρια. Ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.Το χωριό αυτό απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Τίρανα. Όσο περνάνε οι ώρες οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν 44 τραυματίες σε αλβανικά νοσοκομεία. Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτίρια στο λιμάνι του Δυρραχίου.

«Ήταν πολύ τρομακτικό! Όχι μόνο η γη έτρεμε, αλλά οι τοίχοι ακούγονταν σαν να «σπάνε» και κομμάτια τους έπεφταν στο πάτωμα. Άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Είμαστε ακόμη έξω. Είναι η πρώτη φορά που τρόμαξα τόσο πολύ στην ζωή μου από έναν σεισμό», ανέφεραν κάποιοι από τους κατοίκους της Αλβανίας στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, για τον μεγάλο σεισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments