Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Ο Γκερέρο άνοιξε το σκορ και ο Σα έπιασε το πέναλτι του Μακέντα, αλλά οι "πράσινοι" βρήκαν τρόπο να απαντήσουν, σκοράροντας στο 90ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μολό.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ο Γκερέρο άνοιξε το σκορ και ο Σα έπιασε το πέναλτι του Μακέντα, αλλά οι “πράσινοι” βρήκαν τρόπο να απαντήσουν, σκοράροντας στο 90ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μολό. Σε ένα ντέρμπι που δεν θύμιζε τα παλαιότερα, με το ΟΑΚΑ να είναι “παγωμένο” (δεν είχε πάνω από 15.000 θεατές) και τον Παναθηναϊκό στα “σχοινιά”, ο Ολυμπιακός δίχως να είναι καλύτερος, έδειξε την ποιότητά του στο πρώτο μέρος, με τη μπαλιά του Μπουχαλάκη και το τελείωμα του Γκερέρο, ο οποίος έβαλε μπροστά την ομάδα του Μαρτίνς.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπαθούσε να επιστρέψει και στο δεύτερο ημίχρονο τα έδωσε όλα για να φτάσει στην ισοφάριση, σε ένα -γενικά μέτριο- ποιοτικά ντέρμπι. Οι “πράσινοι” έφτασαν  κοντά στην ισοφάριση στο 60ο λεπτό, όταν ο Περέα (που μπήκε ως αλλαγή) κέρδισε πέναλτι από τον Σεμέδο, αλλά ο Ζοσέ Σα έδειξε την ποιότητά του, διατηρώντας το προβάδισμα του Ολυμπιακού. Στη φάση αυτή, ο διαιτητής έδειξε αρχικά επανάληψη, θεωρώντας ότι ο Σα ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από τη γραμμή, αλλά βλέποντας ξανά τη φάση στο VAR, πήρε πίσω την απόφασή του.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Δώνης έριξε τους Μολό και Μπεκ στον αγωνιστικό χώρο, με το τριφύλλι να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 86′ με τον Σα να βγάζει την προβολή του Μακέντα. Ο Ιταλός κόντευε να τελειώσει το ματς ως μοιραίος, αλλά στο 88ο λεπτό κέρδισε το πέναλτι που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά, έκανε πίσω, αφήνοντας τον Γιοάν Μολό να εκτελέσει. Ο Γάλλος εξτρέμ φάνηκε ψύχραιμος και ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (1-1).

Το “ταμείο” του ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός “πλήρωσε” το γεγονός πως στο δεύτερο μέρος δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις, καθώς οι παίκτες έδειξαν να υπολείπονται σε δυνάμεις σε σχέση με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν είχαν την ίδια ποιότητα, αλλά είχαν περισσότερα τρεξίματα. Ως… ταμείο, το τριφύλλι κατάφερε να αποδείξει ότι έχει σφυγμό έπειτα από δύο ντροπιαστικά αποτελέσματα. Μπορεί η νίκη να μην ήρθε (δύο βαθμούς έπειτα από τέσσερα ματς η συγκομιδή για το τριφύλλι), αλλά το γεγονός πως η ομάδα πάλεψε, έδειξε ότι στα προηγούμενα ματς, η ομάδα αδικούσε τον εαυτό της.

Όσο για τον Ολυμπιακό. Φεύγει από το ΟΑΚΑ με την πικρία πως θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς χωρίς ουσιαστικά να κοπιάσει ιδιαίτερα. Από βαθμολογικής άποψης, η ισοπαλία αποτέλεσε μια χαμένη ευκαιρία, ώστε η ομάδα να μείνει μόνη πρώτη μετά το τέλος της τέταρτης αγωνιστικής, έπειτα από την απώλεια δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments