Ελλάδα

Κώστας Μπακογιάννης: “Όχι” στη μετονομασία του “Ευαγγελισμού” σε “Παύλος Μπακογιάννης”

Κώστας Μπακογιάννης: “Όχι” στη μετονομασία του “Ευαγγελισμού” σε “Παύλος Μπακογιάννης”
Κώστας Μπακογιάννης: «Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Μπακογιάννη.

Κώστας Μπακογιάννης: Θέση στο ζήτημα της μετονομασίας δύο σταθμών του μετρό, που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, πήρε η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη, μέσω ανακοίνωσης που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο γιος του και δήμαρχος Αθηναίων.

Την περασμένη Παρασκευή, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ανακοίνωσε την απόφασή της να μετονομάσει τον Σταθμό του Ευαγγελισμού σε «Παύλος Μπακογιάννης», με αφορμή και την συμπλήρωση 30 ετών από την δολοφονία του, αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα. Όπως έλεγε η ανακοίνωση η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «Άγιος Δημήτριος», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» παρεμβαίνει η οικογένειά του δηλώνοντας πως δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο. Σε δήλωση της, αφού ευχαριστεί θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού, τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

«Ευχαριστούμε θερμά την “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ”, για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού “Ευαγγελισμός” σε “Παύλος Μπακογιάννης“, την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

Άλλωστε, κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ»

Ευχαριστούμε θερμά την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος…

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis am Sonntag, 22. September 2019

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments