Διεθνή

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ΕΕ και της εσωτερικής αγοράς" ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί, επαναλαμβάνοντας όμως ότι αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα επανέλθουν τα σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας. “Είμαι πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί”, επεσήμανε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο Sky News την προηγούμενη εβδομάδα, προτού δει τις προτάσεις που έστειλε η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν νέα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας, χώρας μέλους της ΕΕ, σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, ο Γιούνκερ απάντησε: “Ναι (…) Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ΕΕ και της εσωτερικής αγοράς”.

Βρετανία: Προβάδισμα των Συντηρητικών με 15 μονάδες έναντι των Εργατικών

Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει το Συντηρητικό κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον από το κόμμα των Εργατικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες Σάββατο, ενόψει πιθανής προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 37% των ψήφων, ενώ οι Εργατικοί το 22% στη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Opinium που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Observer.

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ετοιμάζεται να παίξει το «τελευταίο του χαρτί» στις συνομιλίες που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στην προσπάθειά του να διασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit έως το τέλος Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments