Διεθνή

Batman: Το σήμα του “Σκοτεινού Ιππότη” εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του (pics)

Batman: Το σήμα του “Σκοτεινού Ιππότη” εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του (pics)
Batman: Πριν 80 χρόνια εμφανίστηκε για πρώτη η χάρτινη φιγούρα του «ανθρώπου - νυχτερίδα».

Batman: Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, του Λονδίνου και άλλων πόλεων σε όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να δουν το θρυλικό σύμβολο του Batman στον ουρανό. Το σήμα του “Σκοτεινού Ιππότη” εμφανίστηκε, το Σάββατο, με αφορμή τον εορτασμό της 80ής επετείου από τη δημιουργία του χαρακτήρα.

Ήταν το σήμα που εμφανίζεται στον ουρανό της φανταστικής πόλης του Gotham City, με προβολέα, κάθε φορά που οι κάτοικοι της χρειάζονται τη βοήθεια του ηπερήρωα. Παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο ηπερήρωας εμφανίστηκε σε κόμικς το Μάρτιο του 1939, επίσημα «η ημέρα Batman» γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο εορτασμός με την φωτεινή νυχτερίδα, σήμα κατατεθέν του Batman, ξεκίνησε από την πλατεία Φεντ της Μελβούρνης και ακολούθησαν 13 πόλεις σε όλον τον κόσμο

Στο τεύχος 27 του αμερικανικού περιοδικού Detective Comics,το 1939, πριν 80 χρόνια εμφανίστηκε για πρώτη η χάρτινη φιγούρα του «ανθρώπου – νυχτερίδα», του Batman, ως ένας Σκοτεινός Ιππότης, που δεν δίσταζε να σκοτώνει για να καταπολεμήσει το κακό. Σούπερ ήρωας χωρίς υπερδυνάμεις, ωστόσο ευφυέστατος, ικανότατος στις πολεμικές τέχνες και με έναν τεχνολογικό εξοπλισμό που θα ζήλευε κάθε στρατός, ο Σκοτεινός Ιππότης έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες των κόμικς.

Ο Μπάτμαν και το το άλτερ έγκο του, ο Μπρους Γουέιν, έγινε ένας από τους πιο διάσημους και αναγνωρίσιμους υπερήρωες, με αποκορύφωμα την ομώνυμη ταινία του Τιμ Μπάρτον το 1989, με τον Μάικλ Κίτον στο ρόλο του Ανθρώπου – Νυχτερίδα και τον Τζακ Νίκολσον στο ρόλο του Τζόκερ. Ίσως η πιο αγαπημένη ταινία όλων των φανς του Batman είναι «Ο Σκοτεινός Ιππότης» (2008), σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, με τους Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ και Κρίστιαν ως Μπάτμαν.

Με εξαιρέσεις τους Μάικλ Κίτον και Κρίστιαν Μπέιλ, ο ρόλος του Σκοτεινού Ιππότη στη μεγάλη οθόνη αποτέλεσε σκοτεινή σελίδα στην καριέρα των Βαλ Κίλμερ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπεν Άφλεκ. Μετά την αποχώρηση του τελευταίου, ο κινηματογραφικός «βρικόλακας» της saga των Twilight Ρόμπερτ Πάτινσον, θα είναι ο νέος Batman στην επόμενη ταινία της σειράς. Η νέα ταινία – με τη σκηνοθεσία και το σενάριο να ανήκουν στον Matt Reeves – θα ονομάζεται απλά “The Batman” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Ιουνίου 2021.

Δείτε φωτογραφίες από όλον το κόσμο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments