Ελλάδα

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος μαστροπών

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος μαστροπών
Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν 15 άτομα. Εγκέφαλος του κυκλώματος ένας Αλβανός με τη σύζυγό του

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, από την Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων τονίστηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες από τη Μολδαβία και, αφού τις μετέφεραν στην Ελλάδα, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν δεκάδες ερωτικά ραντεβού καθημερινά σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Τις κρατούσαν με τη βία και τις εκβίαζαν με διάφορες μεθόδους, σε έξι διαμερίσματα που νοίκιαζε η οργάνωση στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κάθε μια από τις γυναίκες πραγματοποιούσε περισσότερα από 40 ραντεβού την ημέρα, ενώ το κέρδος του κυκλώματος από κάθε κοπέλα ήταν περίπου 100.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα θύματα και δυο ανήλικες 16 ετών που βίωσαν τη φρίκη στα ροζ δίχτυα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως κατήγγειλαν οι ίδιες, η κάθε κοπέλα έκανε τζίρους που το τρίμηνο ξεπερνούσαν τις 100.000 με τις ίδιες να λαμβάνουν 3.000 ως αμοιβή.

Μέχρι και εικονικά σύμφωνα συμβίωσης έκαναν με απελπισμένους Έλληνες οι Αλβανοί μαφιόζοι δίνοντας 3000 ευρώ έτσι ώστε να παρατείνουν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ζευγάρι Αλβανών. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι το κύκλωμα είχε αγοράσει, μεταξύ άλλων, τρεις οίκους ανοχής στην Αθήνα, εστιατόριο στη Μήλο και οικόπεδο στα Χανιά.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους οίκους ανοχής καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων :

Το χρηματικό ποσό των (72.540) ευρώ. Τέσσερα (4) αυτοκίνητα. Δύο (2) μοτοσικλέτες. Μικροποσότητα κοκαΐνης. Είκοσι εννέα (29) ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, κάμερες, usb ). Δύο (2) πλαστές ταυτότητες. Πέντε (5) άδειες διαμονής, προϊόντα κλοπής. Πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments