Πολιτική

Λογομαχία Τσαβούσογλου-Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη (vid)

Λογομαχία Τσαβούσογλου-Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη (vid)
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ο Κύπριος υπουργός είπε στον Τσαβούσογλου να συζητήσουν το ζήτημα της ομοσπονδίας, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Στους διαδρόμους του ΟΗΕ συναντήθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Κύπριο ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη. Με τον Κύπριο υπουργό να ζητά από τον Τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσουν τα χέρια και να συμφωνήσουν στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τούρκικα μέσα ο Τούρκος υπουργός φέρεται να είπε στον Χριστοδουλίδη «ο πρόεδρος σου το αρνήθηκε αυτό. Πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε το τι θα συζητήσουμε. Δυο κράτη ή κάτι άλλο». Ο Χριστοδουλίδης του είπε πως «είναι φανερό το τι θα συζητήσουμε. Μια ομοσπονδία με δυο κοινότητες. Ξεχάστε τα δυο κράτη και τη συνομοσπονδία».

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο Νίκος Αναστασιάδης είχε μιλήσει για πολλά σενάρια: «Την τελευταία φορά στο Κραν Μοντανά ο πρόεδρος σου είχε μιλήσει και για ομοσπονδία και για συνομοσπονδία. Πρέπει να αποφασίσουμε πρώτα για ποιο πράγμα θα μιλήσουμε.

Εμείς είμαστε αυτοί που προσπαθήσαμε για λύση και στο Ανάν και στο Κραν Μοντανά » ισχυρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ δεν αποδέχτηκε τον ισχυρισμό Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας πάνω από οκτώ φορές τη λέξη «όχι», προβαίνοντας και στη σχετική χειρονομία, κουνώντας δεξιά – αριστερά τον δείκτη του χεριού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments