Οικονομία

Eurobank: Η πρώτη ελληνική τράπεζα μέλος του Interbank Information Network της J.P. Morgan

Eurobank: Η πρώτη ελληνική τράπεζα μέλος του Interbank Information Network της J.P. Morgan
H Eurobank προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τη J.P. Morgan για να ενταχθεί στο Interbank Information Network.

Η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που υπέγραψε συμφωνία συμμετοχής στη διεθνή πρωτοβουλία της J.P. Morgan, Interbank Information Network (IIN®), που χρησιμοποιούν τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ανταλλάσσουν, με ασφάλεια, πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με διασυνοριακές συναλλαγές για την αντιμετώπιση προβλημάτων, κόστους και κινδύνων.

Συμμετέχοντας ήδη σε παγκόσμια τεχνολογικά οικοσυστήματα όπως το Trade Club Alliance και το We.Trade – το καινοτόμο παγκόσμιο blockchain οικοσύστημα για συναλλαγές διεθνούς εμπορίου – η Eurobank, προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τη J.P. Morgan για να ενταχθεί στο IIN®.

«Στη J.P. Morgan συνεχίζουμε να διερευνούμε ενεργά πώς οι αναδυόμενες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών μας και το IIN® είναι ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία blockchain για να επιτρέψουμε την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο τραπεζών στην αλυσίδα πληρωμών, με τρόπο ασφαλή και επιτρεπτό. Είμαστε ευχαριστημένοι που η Eurobank συνδέθηκε στο IIN® και, καθώς περισσότερες τράπεζες θα εντάσσονται στο δίκτυο, οι πελάτες μας θα επωφελούνται από ταχύτερες διαδικασίες πληρωμής και μικρότερα λειτουργικά κόστη» δήλωσε ο κ. Jon Lloyd, Head of Financial Institutions Group Sales Europe for Treasury Services στη J. P. Morgan.

Από αριστερά στα δεξιά διακρίνονται οι: Simone Santilli, Head of FIG Sales Italy, CEE, Greece & Cyprus, Wholesale Payments / J.P. Morgan Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος / Eurobank John Hunter, Global Head of Clearing / J.P. Morgan Μιχάλης Τσαρμπόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής / Eurobank Takis Georgakopoulos, Head of Wholesale Payments / J.P. Morgan Τίκη Δασκαλάκη – Head of Global Financial Institutions / Eurobank

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά εντασσόμαστε στο παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο της J.P. Morgan, IIN®. Αυτή η κίνηση είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη στρατηγική μας να συνδεόμαστε και να υποστηρίζουμε όλα τα πρωτοποριακά ψηφιακά οικοσυστήματα που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας και ενισχύουν την αξιοπιστία της Τράπεζας. Για εμάς, η ένταξη της Eurobank στο IIN® είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη συμμετοχή μας σε μία πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών. Είναι κατ’ ουσία συμμετοχή σε μια παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα τραπεζών, με στόχο τη συν-δημιουργία και την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων καινοτόμων ψηφιακών λύσεων για τους πελάτες μας και τους οργανισμούς μας».

Το IIN®, που αρχικά ξεκίνησε πιλοτικά το 2017, στοχεύει στην ανταλλαγή πληροφοριών που σχετίζονται με τις πληρωμές, ελαχιστοποιώντας τις τριβές στη διαδικασία πληρωμών διεθνώς, καθιστώντας δυνατό οι πληρωμές να φθάνουν στους δικαιούχους ταχύτερα και με λιγότερα βήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments