Τεχνολογία

USB: Αυτός είναι ο λόγος που έχουν σίδερο

USB: Αυτός είναι ο λόγος που έχουν σίδερο
Ξέρετε σε τι χρησιμεύει το σίδερο στο USB; Δεν είναι διακοσμητικό.

Ο Ενιαίος Σειριακός Δίαυλος, γνωστός και ως Universal Serial Bus ή απλά USB, είναι ένα σύστημα διαύλου, το οποίο χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ενός υπολογιστή με περιφερειακά συστήματα.

Η σύνδεση Ενιαίου Σειριακού Διαύλου (ΕΣΔ), απαιτεί λιγότερο χώρο και μπορεί επίσης να παρέχει ενέργεια σε απλές συσκευές όπως το ποντίκι, το πληκτρολόγιο ή η ιστοκάμερα. Με τη χρήση του ΕΣΔ οι περιφερειακές συσκευές και τα χαρακτηριστικά τους μπορούν να αναγνωρίζονται αυτόματα.

Οι σύγχρονοι υπολογιστές διαθέτουν συνήθως 4 έως 10 θύρες ΕΣΔ.

Σε τι χρησιμεύει το σίδερο που έχουν τα usb

Αρκετές φορές θα έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο τα usb έχουν αυτό το σίδερο.

Όχι, δεν είναι για να καλύπτει την υποδοχή του.

Το σιδεράκι είναι για να συγκρατεί ένα δεύτερο USB που λειτουργεί ταυτόχρονα.

Τι είναι ο δίαυλος USB

Ο δίαυλος USB είναι μια σύνδεση Η/Υ με περιφερειακές συσκευές. Το 1995 η θύρα USB άρχισε να εμφανίζεται στους πρόσφατα κατασκευασμένους υπολογιστές. Από το 1997 τα Windows 98 ήταν η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows που υποστήριξε την τεχνολογία USB.

Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν αυξηθεί η δημοτικότητα της θύρας USB σε σημείο που όλα τα προηγούμενα πρότυπα σύνδεσης Η/Υ να αντικατασταθούν με περιφερειακά αυτής της θύρας σύνδεσης. Οι σημερινοί υπολογιστές παρέχουν τουλάχιστον τρεις θύρες σύνδεσης USB.

Η σύνδεση USB υποστηρίζει την έτοιμη προς χρήση εγκατάσταση, δηλαδή δεν χρειάζονται κάποιοι ξεχωριστά προγράμματα οδήγησης (drivers) για να λειτουργήσει η θύρα USB, αλλά το λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει οδηγούς για αρκετές κλάσεις (classes) συσκευών USB. Η διασύνδεση USB απολαμβάνει επίσης της ευρείας αναγνώριση των χρηστών και φήμη για την υψηλή απόδοσή της.

Ταχύτητες

Ο δίαυλος USB λειτουργεί με τις ακόλουθες ταχύτητες:

1.5 Mbit/s (χαμηλή-low ταχύτητα), 12 Mbit/s (πλήρης-full ταχύτητα, USB 1.1), 480 Mbit/s (υψηλή-high ταχύτητα, USB 2), 5 Gbit/s (υπερυψηλή-Super Speed ή SSUSB/USB 3). 10 Gbit/s (υπερυψηλή-superspeed USB 3.1)

Η πιο πρόσφατη εκδοχή του USB που λειτουργεί με την υπερυψηλή ταχύτητα ονομάζεται USB 3.1, το οποίο επιτρέπει ταχύτητες 10 Gbit/s, αν και σπάνια επιτυγχάνονται τέτοιες ταχύτητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments