Οικονομία

Δείτε πόσα θα είχατε σήμερα εάν επενδύατε 1.000 δολάρια πριν από 10 χρόνια στη McDonald’s

Δείτε πόσα θα είχατε σήμερα εάν επενδύατε 1.000 δολάρια πριν από 10 χρόνια στη McDonald’s
Οι κινήσεις της McDonald’s τα τελευταία χρόνια απεδείχθησαν πολύ πετυχημένες, καθώς επαναπροσδιόρισαν το διάσημο brand.

Πολλές φορές προ κρίσης είχαν σκεφτεί να επενδύσουν σε κάποια μεγάλη εταιρία του εξωτερικού, έτσι ώστε σε λίγα χρόνια η επένδυσή τους να τους αποφέρει αρκετά παραπάνω χρήματα. Αν κάποιος επέλεγε τη McDonald’s για μία τέτοια επένδυση τότε σήμερα σίγουρα θα ήταν πολύ ευτυχισμένος.

Η πασίγνωστη εταιρία εστιατορίων fast food συνεχώς εξελίσσεται και προσπαθεί να κάνει ακόμα καλύτερες τις υπηρεσίες της. Πρόσφατα αναβάθμισε  την υπηρεσία drive-thru, έλαβε θέση σχετικά με την παρενόχληση στο χώρο εργασίας και συνεργάστηκε με την υπηρεσία παράδοσης GrubHub. Καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αυτοεξελίσσεται, αποδεικνύει ότι είναι επικερδής για τους μακροχρόνιους μετόχους.

Εάν κάποιος είχε επενδύσει στην McDonald’s 1.000 δολάρια το 2009, τότε σήμερα η επένδυσή αυτή θα άξιζε πάνω από 5.000 δολάρια σήμερα με συνολική απόδοση περίπου 400%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC. Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, για λόγους σύγκρισης, ο S & P 500 είχε συνολική απόδοση σχεδόν 250%. Ο γίγαντας των fast food, ο οποίος μπήκε στο Χρηματιστήριο το 1965, έχει τρέχουσα τιμή μετοχής περίπου 212 δολάρια.

Πώς η McDonald’s επαναπροσδιορίζει την επωνυμία της

Παρόλο που η εταιρεία υφίσταται εδώ και δεκαετίες, η McDonald’s συνεχίζει να καινοτομεί. Για να βελτιωθεί, η εταιρεία συμφώνησε πρόσφατα να αποκτήσει την Apprente, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται στην Silicon Valley. Τον Μάρτιο, ξεκίνησε την εγκατάσταση τεχνολογίας από την Dynamic Yield, μια άλλη πρόσφατη εξαγορά, σε περισσότερα από 8.000 μηχανήματα drive-thru σε όλη την Αμερική. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την αλλαγή των μενού ανάλογα με την ώρα της ημέρας, την κίνηση στα εστιατόρια, τον καιρό και την παραγγελία του πελάτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η McDonald’s ανανέωσε την τεχνολογία στα καταστήματά της: Τον Ιούνιο του 2018, η αλυσίδα burger άρχισε να προσθέτει περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης σε 1.000 εστιατόρια ανά τρίμηνο. Όσον αφορά στην υπηρεσία παράδοσης, η McDonald’s συνεργάστηκε πρόσφατα με την GrubHub και την αδερφή-εταιρεία της, την Seamless για να προσφέρει delivery σε περίπου 500 τοποθεσίες στη Νέα Υόρκη. Η McDonald’s στοχεύει στο delivery που θα της αποφέρει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για φέτος.

Η διάσημη αλυσίδα fast-food λαμβάνει επίσης μέτρα για την άμβλυνση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεών.

Την περασμένη εβδομάδα, η McDonald’s ανακοίνωσε ότι οι επιλεγμένες τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα δοκιμάσουν να δίνουν στα παιδιά την επιλογή να επιλέξουν ένα πακέτο φρούτων παρά ένα πλαστικό παιχνίδι όταν παραγγέλνουν ένα Happy Food. Και στις αρχές του επόμενου έτους, σχεδιάζει να εισαγάγει βιβλία αντί των παραδοσιακών παιχνιδιών στα παιδικά γεύματα, αναφέρει το Reuters.

Η απόφασή της να δοκιμάσει παιδικά γεύματα χωρίς παιχνίδι έρχεται σε απάντηση στις επικρίσεις που έλαβε νωρίτερα αυτό το χρόνο σχετικά με τη διανομή πλαστικών παιχνιδιών. Στη Βρετανία, δύο νεαρά κορίτσια, η Ella και η Caitlin McEwan, δημιούργησαν για πρώτη φορά μια αναφορά Change.org πριν από οκτώ μήνες ζητώντας από την McDonald’s και έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της, τη Burger King, να σταματήσουν να δίνουν πλαστικά παιχνίδια για να προστατεύσουν το περιβάλλον. Η αναφορά έχει λάβει περισσότερες από 550.000 υπογραφές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments