Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: “Νομπελίστες μου έχουν δώσει συγχαρητήρια”

Γιάνης Βαρουφάκης: “Νομπελίστες μου έχουν δώσει συγχαρητήρια”
Γιάνης Βαρουφάκης: Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 μίλησε για τη διαπραγμάτευση του 2015 αλλά και το "πόθεν έσχες" του.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την υπερηφάνειά του για την πορεία της διαπραγμάτευσης του 2015. Μάλιστα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Νομπελίστες με έχουν συγχαρεί για τη διαπραγμάτευση του 2015. Το αν μπορώ να αφουγκραστώ την κοινωνία, θα το κρίνει ο κόσμος από την πορεία μου και από το αν ξεπουλήθηκα. Με λοιδορούν όταν είπα «όχι» στον Ντάισελμπλουμ και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ;”.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε αναφορά και στο “πόθεν έσχες” του, τονίζοντας ότι όλα του τα χρήματα φορολογούνται στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε άγνοια για τα εννέα ακίνητα. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Όλα μου τα χρήματα φορολογούνται στην Ελλάδα. Το 2015 άφησα το σπίτι μου και τα εισοδήματά μου στο εξωτερικό και ήρθα εδώ. Το 2015 που έγινα υπουργός κατέρρευσαν τα εισοδήματά μου.

Έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, τα περισσότερα μου χρήματα είναι από το εξωτερικό και προέρχονται από άρθρα, ομιλίες, βιβλία κλπ. Τα χρήματα συγκεντρώνονται σε έναν λογαριασμό στην Ελβετία, αλλά φορολογούνται στην Ελλάδα με τους υψηλότατους φορολογικούς συντελεστές, ενώ είχα τη δυνατότητα να τα αφήσω στο εξωτερικό. Το βιβλίο μου έσπασε τα ρεκόρ σε όλο τον κόσμο. Πήρα κάποια χρήματα και πλήρωσα φόρο πάνω από 55% στο ελληνικό δημόσιο”.

O Γιάνης Βαρουφάκης κατέληξε λέγοντας: “Δεν έχω μετοχές. Και αυτά τα 9 ακίνητα δεν ξέρω ποια είναι αυτά. Εγώ έχω ένα σπιτάκι. έχω επίσης, ένα mini, ένα Mazda, τη μηχανή της δική μου, τη μηχανή της Δανάης. Έχω ένα σκάφος 5,85 στην Αίγινα, 29 ετών. Ναι, έχω μια βάρκα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments