Ελλάδα

Αργολίδα: Κρύβουν την καμπάνα του χωριού για να γλιτώσει από τους κλέφτες

Αργολίδα: Κρύβουν την καμπάνα του χωριού για να γλιτώσει από τους κλέφτες
Αργολίδα: Αναγκασμένοι να μεταφέρουν από εκκλησία σε εκκλησία την καμπάνα του χωριού Μιδέα είναι οι κάτοικοι προκειμένου να γλιτώσει από τους κλέφτες.

Αργολίδα: Από εκκλησία σε εκκλησία, ανάλογα με τις ανάγκες, αναγκάζονται να μεταφέρουν οι κάτοικοι της Μιδέας την μοναδική καμπάνα που έχει απομείνει στο χωριό μετά την κλοπή που σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του χωριού. Έτσι, η μία καμπάνα που έχει γλιτώσει από τους κλέφτες , φυλάσσεται σε αποθήκη της εκκλησίας και όταν χρειάζεται την μεταφέρουν σε άλλη εκκλησία, όπου την κρεμάνε με ειδικούς γάντζους.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του argolida tv, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι διαρρήκτες έχουν μπει πολλές φορές στον ιερό ναό της περιοχής. «Κλέβουν καμπάνες, τα πάντα, δεν αφήνουν τίποτα», τόνισε  χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού ενώ άλλος πρόσθεσε ότι «πήραμε την καμπάνα από τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στο νεκροταφείο, την φέρνουμε εδώ , έχουμε φτιάξει άλλη βάση, την κρεμάσαμε γιατί γιορτάζει η εκκλησία και μετά την βγάλαμε και την πήγαμε στην αποθήκη της εκκλησίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments