Ελλάδα

Ηγουμενίτσα: Πως ξεκίνησε η φωτιά στο Olympic Champion – Πλάνα από drone (vid)

Ηγουμενίτσα: Πως ξεκίνησε η φωτιά στο Olympic Champion – Πλάνα από drone (vid)
Ηγουμενίτσα: Drone κατέγραψε πλάνα από τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στο πλοίο "Olympic Champion" της ΑΝΕΚ.

Ηγουμενίτσα: “Συναγερμός” σήμερα λίγο πριν τις 8 το πρωί στο λιμάνι της πόλης, όταν το λιμενικό έλαβε σήμα για ξέσπασμα φωτιάς στο επιβατικό πλοίο “Olympic Champion” της ANEK LINES. Το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να εκκενωθεί με ασφάλεια, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι 578 επιβάτες και τα 74 μέλη του πληρώματος. Μέσω του βίντεο που αναρτήθηκε από τον λογαριασμό DroneworX TS, μπορείτε να δείτε πλάνα από τη στιγμή που το σκάφος της πυροσβεστικής προσπαθεί να σβήσει την πυρκαγιά.

Το χρονικό του συμβάντος στην Ηγουμενίτσα

Το λιμενικό έλαβε κλήση λίγο πριν τις 8 το πρωί του Σαββάτου για ξέσπασμα φωτιάς στο γκαράζ του Olympic Champion της ΑΝΕΚ. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και κατευθυνόταν προς τη Βενετία, ωστόσο η φωτιά οδήγησε στην επιστροφή του. Το πλοίο έδεσε με ασφάλεια και άμεσα άρχισε η εκκένωσή του αλλά και η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Πριν από λίγη ώρα, η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά και πλέον θα αρχίσει τις έρευνες ώστε να εντοπιστεί το αίτιο που προκάλεσε την πυρκαγιά στο γκαράζ.

πηγή βίντεο: e-igoumenitsa.gr

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα (ένας Έλληνας 80 ετών και ένας Γερμανός που είχε έγκαυμα στο πόδι) μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, ενώ ένας ακόμη άνδρας μετέβη στο Κέντρο Υγείας με αναπνευστικά προβλήματα.

Καθοριστικό ρόλο για την κατάσβεση της φωτιάς έπαιξαν τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου, τα οποία λειτούργησαν άμεσα, διευκολύνοντας στη συνέχεια το έργο της πυροσβεστικής. Άνδρες της υπηρεσίας μπήκαν στο πλοίο αμέσως μετά την εκκένωσή του και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments