Διεθνή

Brexit: Έρχεται πρόταση δυσπιστίας για τον Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Έρχεται πρόταση δυσπιστίας για τον Μπόρις Τζόνσον
Brexit: Νέος "πονοκέφαλος" ενόψει για τον Μπόρις Τζόνσον, με τους Εργατικούς και τους Σκωτσέζους να ετοιμάζουν πρόταση δυσπιστίας.

Brexit: Ένας μήνας απομένει για την τελική ημερομηνία που θα κρίνει το εάν η Βρετανία θα αποχωρήσει ατάκτως ή συντεταγμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κλίμα εντός του κοινοβουλίου είναι ακόμη θερμό. Οι πολιτικές ζυμώσεις δεν παύουν να λαμβάνουν χώρα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών θεσμών επιθυμεί έξοδο με συμφωνία, σε αντίθεση με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ακολουθεί την πολιτική της εξόδου με κάθε κόστος. Το γεγονός αυτό έχει φέρει αρκετές “εντάσεις” μεταξύ του πρωθυπουργού και της αντιπολίτευσης, με τους Εργατικούς και το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα να ετοιμάζονται για μία ακόμη κίνηση κατά του Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας “The Telegraph“, τα δύο κόμματα σκέφτονται πολύ σοβαρά να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού της Βρετανίας. Στόχος των δύο παρατάξεων είναι να πλήξουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του Τζόνσον και ει δυνατόν, εάν η πρότασή τους βρει ανταπόκριση, να τον αντικαταστήσουν με τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι περισσότερες πολιτικές “φωνές” στη Βρετανία αναφέρουν ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν αποτελεί τη μοναδική λύση για έξοδο με συμφωνία, οπότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, κάτι που αν συμβεί, θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα μετά το τέλος του Οκτώβρη.

“Ανατρέψτε με ή αφήστε με να υλοποιήσω το Brexit”

«Αυτό το κοινοβούλιο πρέπει είτε να κάνει στην άκρη και να επιτρέψει σε αυτήν την κυβέρνηση να υλοποιήσει το Brexit ή να καταθέσει πρόταση μομφής και τελικά να έρθει αντιμέτωπο με την ημέρα που θα γίνει το ξεκαθάρισμα με τους ψηφοφόρους» είπε ο Τζόνσον, σε μια ομιλία που εκφώνησε, προκαλώντας συχνά τις αποδοκιμασίες των βουλευτών.

«Θέλουν αλλαγή της κυβέρνησης, αφήστε τους να κάνουν εκλογές» υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός εν μέσω εκκλήσεων να παραιτηθεί. Επιπλέον, ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο έχει «παραλύσει» καταγγέλλοντας ότι οι βουλευτές του προσπαθούν να εμποδίσουν τη χώρα από το να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αυτό το κοινοβούλιο δεν θέλει να συμβεί το Brexit» σημείωσε ο ίδιος στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments