Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Θα συμμετάσχει σε συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια

Αλέξης Τσίπρας: Θα συμμετάσχει σε συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια
Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στα Σκόπια την Τρίτη για το συνέδριο του Economist.

Αλέξης Τσίπρας: Στα Σκόπια θα μεταβεί την Τρίτη 1 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμμετοχή του σε συνέδριο που διοργανώνει το περιοδικό Economist με θέμα τα Δυτικά Βαλκάνια (“Western Balkan Summit- Reinforcing the momentum for European integration”. Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει το πρωί της Τρίτης στο συνέδριο για τα επόμενα βήματα των χωρών της περιοχής για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά και τη διαμόρφωση του γεωπολιτικού “τοπίου” μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συνομιλητές του θα είναι οι Ζόραν Ζάεφ (πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας) και Μάρτιν Σουλς (πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει τη σημασία που είχε η Συμφωνία, για τη σταθερότητα στην περιοχή και την αναζωογόνηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, όπως προσθέτουν, θα υπογραμμίσει την αξία που έχει η συνέχιση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στα Βαλκάνια και η προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, για την περιοχή και την Ευρώπη.

Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ

Την ιστορική, όπως είπε, ευθύνη «να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε ξανά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εισηγητική ομιλία η οποία άνοιξε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή «είναι αφιερωμένη στην έγκριση του οδικού χάρτη και των αναγκαίων βημάτων για τη μεγάλη καμπάνια διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα της Αριστεράς»,

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments