Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον Πρωθυπουργό

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον Πρωθυπουργό
Υπουργικό Συμβούλιο: Η συνεδρίαση θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από το ταξίδι του στις ΗΠΑ για την 74η Συνέλευση του ΟΗΕ.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνεδρίαση θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από το ταξίδι του στις ΗΠΑ για την 74η Συνέλευση του ΟΗΕ.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ,  έστειλε αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία για την πολιτική της στα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, υπονομεύουν κατάφωρα τις συνεχιζόμενες προσπάθειες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο και κλιμακώνουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η διπλωματία των κανονιοφόρων δεν ανήκει στον 21ο αιώνα, αλλά στο 19ο»,ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανοίξει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες» και πως «η Τουρκία πρέπει να πράξει πολλά περισσότερα για να εκπληρώσει το μερίδιο της στη συμφωνία. Η πρόσφατη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που διασχίζουν το Αιγαίο είναι απαράδεκτη.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments