Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Νυχτερινή «έφοδος» στο «Αττικόν» (pics)

Βασίλης Κικίλιας: Νυχτερινή «έφοδος» στο «Αττικόν» (pics)
Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο «Αττικόν» το βράδυ του Σαββάτου.

Βασίλης Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσοκομείο «Αττικόν»  την ώρα της εφημερίας. Κατά την επίσκεψη του συνομίλησε με γιατρούς και ασθενείς ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες στα social media. Ο Βασίλης Κικίλιας δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί αιφνιδιαστικές επισκέψεις. Συγκεκριμένα η αρχή είχε γίνει τον Ιούλιο με νυχτερινή επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό», ενώ στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας είχε κάνει «έφοδο» στην εφημερία στο Λαϊκό και λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Φωτογραφίες από την επίσκεψή του

Ο υπουργός Υγείας σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας αλλά και για διατήρηση των ΤΟΜΥ. Παρά το γεγονός ότι «τα στοιχεία για τις ΤΟΜΥ δεν είναι ενθαρρυντικά» όπως είπε και ο ίδιος, θα προχωρήσει αναδιάρθρωση τους, με στόχο να γίνουν πιο αποτελεσματικές όσον αφορά την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες. Ο υπουργός είχε δηλώσει, επίσης, σε εφημερίδα ότι «σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς

Στην ίδια επίσης συνέντευξη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς, με αφορμή ερώτηση για την πρόσφατη νομοθέτηση του στην Γερμανία. «Προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», ήταν η απάντηση του, η οποία συμπληρώθηκε με νέα έκκληση υπέρ του εμβολιασμού κατά της γρίπης. «Ενώνω τη φωνή μου με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθηγητές και όλους τους ειδικούς επιστήμονες, που μιλούν για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, των ευπαθών ομάδων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης απέναντι στην εποχική γρίπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments