Άποψη

Ο Πάπας και οι εγχώριες “πολιτικές λέρες”

Ο Πάπας και οι εγχώριες “πολιτικές λέρες”
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την τραγωδία στη Μόρια και για τα λόγια του Πάπα σε 40.000 καθολικούς πιστούς στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου

«Οι πόλεμοι πλήττουν μόνο κάποιες χώρες του κόσμου, όμως τα όπλα με τα οποία γίνονται παράγονται και πωλούνται από άλλες χώρες, που εμφανίζονται κατόπιν απρόθυμες να υποδεχθούν τους πρόσφυγες που δημιουργούν οι συρράξεις». Άραγε ποιος να τα είπε όλα τούτα; Μπορείτε να φανταστείτε ότι τα λόγια αυτά βγήκαν από το στόμα της Μέρκελ ή του Μακρόν; Σας περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να τα ξεστόμισε ο Τραμπ ή ο Μπόρις Τζόνσον;

Αν σας έλεγα ότι τα είπε ο Έβο Μοράλες ή ο Μαδούρο στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα το πιστεύατε ευκολότερα. Να όμως, που τα είπε κάποιος άλλος. Κάποιος υπεράνω κομμουνιστικής υποψίας. Είναι ο Πάπας που τα είπε στο πρόσφατο κήρυγμά του μπροστά σε 40.000 καθολικούς πιστούς στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου την περασμένη Κυριακή. Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία ότι τα ενοούσε συμπλήρωσε μιλώντας για τους ηγέτες των κρατών πως γίνονται όλο και πιο «ελιτιστές και σκληροί έναντι των αποκλεισμένων».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι είναι καθήκον των χριστιανών να φροντίζουν όλους όσοι αφέθηκαν πίσω από την «κουλτούρα της απόρριψης των αχρήστων» που έχει ριζώσει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Και ο Πάπας Φραγκίσκος συνέχισε με τα παρακάτω λόγια: “Αυτό σημαίνει να είσαι γείτονας όλων αυτών που υφίστανται κακομεταχείριση, που εγκαταλείπονται στους δρόμους του κόσμου μας, να καταπραΰνεις τις πληγές τους, να τους πηγαίνεις στο πλησιέστερο καταφύγιο όπου μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους. Ο κόσμος δεν μπορεί να δείχνει αδιαφορία μπροστά στην παγερή απομόνωση, την περιφρόνηση και τις διακρίσεις που υφίστανται όσοι δεν είναι δικοί μας.”

Αυτά είπε -μεταξύ άλλων- ο Πάπας την ώρα που μια μητέρα έχανε τη ζωή της στη Μόρια από πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό.

Μια πυρκαγιά που ορισμένοι έσπευσαν να την αποδώσουν σε εμπρησμό από τους ίδιους τους πρόσφυγες ενώ το ανακριτικό της Πυροσβεστικής την αποδίδει -σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- σε βραχυκύκλωμα. Στη Μόρια που με βάση τον σχεδιασμό μπορεί να φιλοξενεί τρεις χιλιάδες ανθρώπους και έχει φτάσει να “φιλοξενεί” πάνω από δεκατρείς χιλιάδες.

Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να διανοηθεί κάτω από ποιες άθλιες συνθήκες διαβιούν εκεί πρόσφυγες, μετανάστες και ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά. Στη Μόρια καταρρακώνεται κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Βασιλεύει η αθλιότητα. Μια αθλιότητα που δεν αφορά μόνο την κυρία Μέρκελ, τον κύριο Μακρόν και τους άλλους μεγαλοσχήμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φτάνει να αφορά τον καθένα και την καθεμιά από εμάς. Όλους εμάς που πληροφορούμαστε, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και μετά ησυχάζουμε. Όλους εμάς που δεν ξεσηκωνόμαστε απέναντι στη σύγχρονη βαρβαρότητα, η οποία εξελίσσεται στην χώρα μας.

Αλίμονο τώρα να περιμένουμε από τις ελληνικές κυβερνήσεις που δημιούργησαν (ΣΥΡΙΖΑ) και αποδέχτηκαν αυτή την αθλιότητα (Νέα Δημοκρατία) να κάνουν κάτι για την εξάλειψή της. Η Μόρια είναι μια κόλαση χρήσιμη για όλους αυτούς. Μια κόλαση για να αποτρέπει της γης τους κολασμένους να ρισκάρουν την ζωή τους για να φτάσουν στην Ευρώπη. Η Μόρια τους χρειάζεται. Το θέμα είναι γιατί εμείς να στεκόμαστε μοιραίοι και άβουλοι. Όσο για τον Πάπα Φραγκίσκο, έχουμε στην χώρα μας κάτι “πολιτικές λέρες” που μπορούν κάλλιστα να τον χαρακτηρίσουν κομμουνιστή και να ξεμπερδέψουν…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments