Ελλάδα

Τραγωδία στη Μόρια: Καθιστική διαμαρτυρία από γυναίκες και παιδιά (pics)

Τραγωδία στη Μόρια: Καθιστική διαμαρτυρία από γυναίκες και παιδιά (pics)
Τραγωδία στη Μόρια: Οι ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει το δρόμο και εμποδίζουν τις γυναίκες να συνεχίσουν την πορεία τους προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Τραγωδία στη Μόρια: Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Μόρια περίπου 200 γυναίκες που ζητούν άσυλο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, οι γυναίκες κρατώντας χαρτόνια στα χέρια τους τα οποία γράφουν «Scorched hearts» (καμένες καρδιές), έχουν συγκεντρωθεί  300 μέτρα από την είσοδο του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και έχουν κλείσει την πρόσβαση.

Οι γυναίκες διαδηλώνουν ζητώντας να φύγουν από τη Μόρια, και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπος τους στην ιστοσελίδα ζητούν «ασφάλεια και δικαιοσύνη. Να μάθουμε πόσοι είναι οι νεκροί στον καταυλισμό».

Οι ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει το δρόμο και εμποδίζουν τις γυναίκες να συνεχίσουν την πορεία τους προς την πόλη της Μυτιλήνης. Εξαιτίας της διαμαρτυρίας τους, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Παναγιούδας – Λάρσου  με κατεύθυνση το κέντρο του νησιού.

Μητέρα αφγανικής καταγωγής η νεκρή στη Μόρια

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ενώ την ώρα που ξέσπασε η άτυχη μητέρα μαγείρευε και είχε αφήσει το φαγητό για να θηλάσει το μωρό της. Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό είναι καλά στην υγεία του αφού όταν ξέσπασε η πυρκαγιά η άτυχη γυναίκα το τύλιξε σε κουβέρτα και το πέταξε έξω από το φλεγόμενο κοντέινερ.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε: «Σε μία γυναίκα από τους 12 συνολικά Αφγανικής καταγωγής κατοίκους του κοντέινερ (τρία ζευγάρια και έξι παιδιά), της οποίας η απώλεια έχει δηλωθεί, ανήκει τελικά η σορός που είχε μεταφερθεί, χθες, στο νοσοκομείο. Πέραν αυτής, δεν έχει δηλωθεί η απώλεια κάποιου άλλου ανθρώπου, ενώ όλα τα ευρήματα εξετάζονται. Επίσης, στο σύνολό τους, όλοι οι κάτοικοι των οκτώ συνολικά καμένων οικίσκων είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments