Ελλάδα

Πέτρος Τατσόπουλος: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο – Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο

Πέτρος Τατσόπουλος: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο – Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο
Πέτρος Τατσόπουλος: Oι θεράποντες γιατροί είναι ακόμα εξαιρετικά επιφυλακτικοί, καθώς όπως λένε, ο ασθενής έχει να διανύσει μακρύ και δύσκολο δρόμο μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Πέτρος Τατσόπουλος: Μετά από τη βαρύτατη επέμβαση για την αποκατάσταση του διαχωριστικού ανευρύσματος, που διήρκεσε περισσότερες από 6 ώρες, ο γνωστός συγγραφέας βγήκε από το χειρουργείο, με τους γιατρούς να εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Ο Πέτρος Τατσόπουλος  κατέρρευσε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στον Alpha.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έδωσε υπεράνθρωπη μάχη για να καταφέρει να αποκαταστήσει το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, από το οποίο – όπως αποδείχθηκε – έπασχε. Η πρώτη δύσκολη μάχη κερδήθηκε, αλλά οι θεράποντες γιατροί είναι ακόμα εξαιρετικά επιφυλακτικοί, καθώς όπως λένε, ο ασθενής έχει να διανύσει μακρύ και δύσκολο δρόμο μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος νοσηλεύεται τώρα στην Εντατική, όπου θα παραμείνει για δύο εικοσιτετράωρα τουλάχιστον. Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασής του, το πρώτο εικοσιτετράωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της υγείας του.

Αναλυτικά αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15. Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Το χρονικό της περιπέτειας της υγείας του συγγραφέα

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, 01.10.2019, όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και στην συνέχεια κατέρρευσε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στον Alpha. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο όπου διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα και εισήχθη εκτάκτως στο χειρουργείο.

Ο πρώην βουλευτής μιλούσε για το προσφυγικό στην εκπομπή Εκτός Γραμμής, του Alpha και αφού πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Βίτσας, λίγο πριν τις διαφημίσεις, ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει. Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τάκης Χατζής, μετά τo συμβάν με τον Πέτρο Τατσόπουλο, ανέφερε «Είχαμε ένα δυσάρεστο περιστατικό, είχαμε την λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου. Ήταν εδώ μαζί μας μαζί με τον γιατρό τον κ. Λύρα να παρουσιάσουν ένα θέμα. Είναι μαζί του και ο κ. Βίτσας, έχουμε ενημερώσει και το ασθενοφόρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, ο Πέτρος είναι γερός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments