Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος

Ντόναλντ Τραμπ: Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος
Ντόναλντ Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι επιδιώκει με κάθε τρόπο την αποκάλυψη της ταυτότητας του μάρτυρα, που πυροδότησε την έρευνα για το τηλεφώνημα του στον Ουκρανό ομόλογο του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε σαφές χθες ότι επιδιώκει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ή της μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος που πυροδότησε την έρευνα σε βάρος του η οποία ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του, συνταράσσοντας το πολιτικό σκηνικό την Ουάσιγκτον. Προηγήθηκε ένα Σαββατοκύριακο σκληρών επιθέσεων του ενοίκου του Λευκού Οίκου εναντίον του προσώπου που έφερε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τις πιέσεις του Ρεπουμπλικάνου στην Ουκρανία με σκοπό να σπιλωθεί ο πολιτικός του αντίπαλος Τζο Μπάιντεν.

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του προσώπου αυτού θα ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενη. Ήδη διατυπώνονται προειδοποιήσεις πως ο ή η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος διατρέχει κίνδυνο. Βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας στις ΗΠΑ, δεν μπορούν να υπάρξουν αντίποινα σε βάρος οποιουδήποτε καταμηνυτή ατασθαλιών. Ο υπηρεσιακός διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών Τζόζεφ Μαγκουάιρ διαβεβαιώνει και επιμένει πως το πρόσωπο αυτό ενήργησε καλή τη πίστη και τήρησε απαρέγκλιτα τους κανονισμούς.

«Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε» ποιο είναι αυτό το πρόσωπο, είπε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ο Άντριου Μπακάζ, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, αντέδρασε αμέσως μέσω Twitter, επισημαίνοντας ότι ο/η εντολέας του «έχει δικαίωμα στην ανωνυμία» και κάθε προσπάθεια αποκάλυψης της ταυτότητάς του συνιστά «παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας».

Ντόναλντ Τραμπ: Πίεσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον να βοηθήσει τον Μπαρ με σκοπό να δυσφημίσει την έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πρόσφατα οι δύο ηγέτες, να βοηθήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συγκεντρώσει πληροφορίες για μια έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ήλπιζε ότι θα προκαλούσε πλήγμα στην αξιοπιστία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλλούνται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, με γνώση αυτής της τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

Wall Street Journal: Ο Πομπέο συμμετείχε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συμμμετείχε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε η Wall Street Journal. Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία του Ιουλίου βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που ξεκίνησε η Βουλή των Αντιπροσώπων με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Τραμπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments