Video

Πατροκτόνος Ζακύνθου: «Τον έτρεμα μέχρι και την τελευταία στιγμή»

Πατροκτόνος Ζακύνθου: «Τον έτρεμα μέχρι και την τελευταία στιγμή»
Πατροκτόνος Ζακύνθου: Μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια μετά την αποφυλάκισή του, ο Αλέξης Μίχος εξιστορεί τα γεγονότα και τα βασανιστήρια που περνούσε εκείνος, τα αδέρφια του και η μητέρα του στα χέρια του ανθρώπου που τον έφερε στη ζωή.

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Τις τραγικές στιγμές που έζησε ο 27χρονος Αλέξης Μίχος, ο νεαρός που τον Μάϊο του 2018 σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον πατέρα του,  εξομολογείται στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα Μελέτη (1/10, 23:40, Alpha).

Μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια μετά την αποφυλάκισή του,  ο Αλέξης Μίχος εξιστορεί τα γεγονότα, το πως ο πατέρας του τον έκανε καθημερινά να υποφέρει και να νιώθει τον εξευτελισμό ακόμα και μπροστά στους συνομήλικούς του. Η εξομολόγησή του συγκλονίζει: «Τον έτρεμα, ακόμα και πριν κάνω ό,τι κάνω τον φοβόμουν αυτόν τον άνθρωπο. Πολλές φορές κλειδωνόταν στις τουαλέτες η μητέρα μου, να γλιτώσει και εμείς φωνάζαμε, κλαίγαμε, ουρλιάζαμε. Και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πατέρα μου να λέει “θα βγει η μάνα σας, δεν θα βγει; Θα δείτε τι θα της κάνω”».

Η υπόθεση του Αλέξη Μίχου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς ήρθε στο φως το τεράστιο οικογενειακό δράμα που ζούσε ο ίδιος, η μητέρα του και τα αδέρφια του και τα άγρια βασανιστήρια και την κακοποίηση που περνούσαν από τον ίδιο τους τον πατέρα. Σήμερα, ο Αλέξης είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και μιλά για πρώτη φορά δημόσια, ζητά «συγγνώμη» για την πράξη του και υποστηρίζει πως δυστυχώς ήταν… μονόδρομος για εκείνον.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος Αλέξης είχε σκοτώσει τον πατέρα του το καλοκαίρι του 2018 με τρεις σφαίρες της κυνηγετικής καραμπίνας.  Όπως έγινε γνωστό αργότερα ο πατέρας κακοποιούσε συστηματικά τόσο τον ίδιο όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στον Αλέξη Μίχο το Δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή. Σύμφωνα με την απόφαση, η ποινή ήταν επτά χρόνια για τη δολοφονία και από έξι μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Στον 27χρονο είχαν αναγνωριστεί τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δρόστη, καθώς και της ομολογίας του εγκλήματος από τον νεαρό.

Συγκλονιστική η τελευταία μέρα της δίκης

Την τελευταία ημέρα της δίκης, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του νεαρού, υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία διαπράχθηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι εν βρασμώ ψυχής  καθώς επίσης είχε κρίνει ότι από τις καταθέσεις των δύο μικρότερων αδελφών του δράστη, δεν προκύπτει σεξουαλική ή άλλη κακοποίηση, ενώ φαίνεται πως είχαν ειλικρινή αγάπη στο πρόσωπό του. Έκανε ακόμη λόγος για εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών που αποδομούν τους ισχυρισμούς του νεαρού. «Είχε πάρει την απόφαση του, μέρες πριν τη δολοφονία την οποία οργάνωσε ψύχραιμα και μεθοδικά. Στόχευσε το θύμα με γεμάτη καραμπίνα και έδωσε τη χαριστική βολή, έδρασε σαν ένας ψυχρός δολοφόνος» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ως κίνητρα του δράστη ήταν η ντροπή, η απόρριψη, ο εξευτελισμός και η άρνηση του θύματος να βοηθήσει στο ζήτημα της ιθαγένειας του νεαρού. Ο 27χρονος στην απολογία του έκανε λόγο για αγανάκτηση που ένιωθε για τα όσα βίωνε ο ίδιος, η μητέρα του και τα αδέλφια του.

“Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας, δεν ενδιαφερόταν για κανέναν” είχε πει χαρακτηριστικά.

Είχε υποστηρίξει επίσης ότι ο πατέρας του τον είχε βάλει ακόμη και να ζητιανεύει, ενώ περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο τον εκβίαζε να έρθει και αυτός σε ερωτική συνεύρεση με την μικρή του αδελφή, την οποία όπως είχε πει, βίαζε το θύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments