Ελλάδα

Απεργία: Κινητοποιήσεις με πορείες και συνθήματα – Το μήνυμα του πρωθυπουργού (pics)

Απεργία: Κινητοποιήσεις με πορείες και συνθήματα – Το μήνυμα του πρωθυπουργού (pics)
Απεργία: Με πορείες και συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ αλλά και της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Απεργία και πάλι σήμερα σε όλη την χώρα με μια ημέρα ιδιαίτερα δύσκολη για όσους θέλουν να μετακινηθούν με τα Μέσα Μεταφοράς αλλά και με τα ΙΧ τους. Η σημερινή απεργία αποτελεί συνέχεια εκείνης της 24ης Σεπτεμβρίου, ενάντια στις εργασιακές ρυθμίσεις στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Οι μετακινήσεις θα είναι στοίχημα για πολλούς καθώς πολλά από τα βασικά Μέσα Μεταφοράς θα κατεβάσουν ρολά για όλο το 24ωρο. Ήδη από το πρωί παρατηρείται μεγάλο μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς δρόμους. Πορεία με την συμμετοχή χιλιάδες κόσμου έκανε το ΠΑΜΕ που έχει προκηρύξει, επίσης, εικοσιτετράωρη απεργία.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι πρέπει «να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το «όπλο» μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία».

«Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση, αμέσως τώρα, να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, που επιδιώκει να φιμώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττει καίρια εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρονών», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις σημερινές κινητοποιήσεις κάνοντας λόγο για απεργία των λίγων και ταλαιπωρία των πολλών.

Έγραψε ο πρωθυπουργός: «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments