Καιρός

Μερομήνια 2019: Δείτε τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο

Μερομήνια 2019: Δείτε τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο
Μερομήνια 2019: Διαβάστε το «πόρισμα» που έβγαλαν τα μερομήνια για το τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο.

Μερομήνια 2019: Τα μερομήνια είναι μία πολύ απλή και πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Η πρώτη ημέρα του Αυγούστου δείχνει τι καιρό θα κάνει τον επόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neastyranews.gr, ο παρατηρητής καιρικών φαινομένων,  Δημήτρης Τσούλης, σημειώνει τα εξής για τα Μερομήνια 2018 – 2019. Tα Μερομήνια καταγράφουν τις «τάσεις του καιρού» για το συγκεκριμένο διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόβλεψη, όπως αναφέρει ο κ. Τσούλης, ο οποίος παρατήρησε τον καιρό το διάστημα 14-25/8/2018, από τα Νέα Στύρα Ευβοίας και η τάση-πρόβλεψη του καιρού αφορά τις εξής περιοχές: κεντρική-ανατολική Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τα Μερομήνια ο Οκτώβριο θα ξεκινήσει με ήπιο και ζεστό καιρό. Μετά τις πέντε πρώτες ημέρες του μήνα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες, ενώ περίπου στα μέσα του μήνα αναμένεται να πέσει αισθητά η θερμοκρασία. Όμως όχι για πολύ καθώς μετά τις 15 του Οκτωβρίου θα επιστρέψει ο καλοκαιρινός καιρός.

Το τελευταίο όμως δεκαήμερο του μήνα αναμένεται σοβαρή κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα πρώτα χιόνια στα πιο ορεινά τμήματα. Βελτίωση του καιρού περίπου από τις 28/10 και μέχρι το τέλος του μήνα.

Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – Γενική Πρόγνωση Καιρού από 3 Οκτωβρίου έως 7 Οκτωβρίου

  • ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2019

Αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και από το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά, μέχρι το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην αρχή της ημέρας στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 06-10-2019

Παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 07-10-2019

Στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments