Πολιτική

Γιώργος Κουμουτσάκος: Κρίσιμη συνάντηση στην Άγκυρα για το μεταναστευτικό

Γιώργος Κουμουτσάκος: Κρίσιμη συνάντηση στην Άγκυρα για το μεταναστευτικό
Γιώργος Κουμουτσάκος: Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μεταβαίνει στην Άγκυρα για να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το "καυτό" θέμα του μεταναστευτικού.

Γιώργος Κουμουτσάκος: Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Οι δύο άνδρες θα συνομιλήσουν στην Άγκυρα με αφορμή τις νέες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, αλλά και την πορεία της εφαρμογής της κοινής δήλωσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Η συνάντηση Κουμουτσάκου – Σοϊλού θα γίνει παράλληλα με τις επαφές της γαλλικής και γερμανικής πλευράς με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Αθήνα.

“Όλοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι”

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε τα εξής στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με αφορμή το ταξίδι του στην Τουρκία:

“Δεν πάμε ως αιτούντες, πάμε ως μια χώρα, που μπορεί και τελικά να έχει ακόμη και δυνατότητες να πείσει την Τουρκία, ότι πρέπει να υπάρξει μια συναντίληψη. Διότι, όταν έρχονται στα παράλιά της και περνάνε εδώ, αυτός είναι παράγων προσέλκυσης και άλλων μεταναστευτικών ρευμάτων και στην ίδια την Τουρκία. Εάν ελεγχθούν καλά οι ροές, αποτελεσματικά, όλοι μπορεί να κερδίσουμε. Όμως είναι θέμα βούλησης της ίδιας της ‘Αγκυρας. Αυτή θα επιχειρήσουμε να διερευνήσουμε, διαύλους επικοινωνίας να διασφαλίσουμε, σύστημα συνεργασίας να διαμορφώσουμε, στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας. Δεν είναι διμερές το πρόβλημα, είναι η διμερής διάσταση μιας ευρωτουρκικής συμφωνίας”.

“Στομωμένο εργαλείο χωρίς ενιαία δομή”

Παράλληλα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην οποία παρέλαβε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε επίσης το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που φτιάχτηκε πάνω στην κρίση αλλά αποτελεί «ένα εργαλείο στομωμένο, σκουριασμένο, στραβωμένο, χωρίς ενιαία, ισχυρή και ρωμαλέα δομή. Ένα υπουργείο που φτιάχτηκε εκ των ενόντων, με υπαλλήλους που προέρχονται από διάφορους χώρους της Δημόσιας Διοίκησης, ένα υπουργείο που δεν έχει προλάβει ακόμα να διαμορφωθεί, κατακερματισμένο σε πολλά κτίρια. Παραλάβαμε,και μια συγκεκριμένη κουλτούρα απέναντι στο ζήτημα, μία αντίληψη πολιτική του μπαίνουν, λιάζονται, φεύγουν, μια πολιτική που είχε παραμελήσει μια κρίσιμη πτυχή του μεταναστευτικού-προσφυγικού, δηλαδή την ασφάλεια των πολιτών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments