Πολιτική

Πέτρος Τατσόπουλος: Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που τον έσωσε

Πέτρος Τατσόπουλος: Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που τον έσωσε
Πέτρος Τατσόπουλος: Μια ανάσα από τον θάνατο βρέθηκε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, συγκλονιστική η περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε στο Ιπποκράτειο.

Πέτρος Τατσόπουλος: Νικητής από μια μεγάλη μάχη φαίνεται πως βγαίνει ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής, ο οποίος έφτασε μια «ανάσα» από τον θάνατο, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των γιατρών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο σώθηκε και πλέον νοσηλεύεται στην Εντατική, αλλά χωρίς μηχανική υποστήριξη. Μάλιστα, από χθες (2/10) το απόγευμα ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε και όπως αναφέρει το «iatropedia.gr», επικοινώνησε και με τους γιατρούς του, οι οποίοι τον υπέβαλλαν επίσης με επιτυχία σε σειρά νευρολογικών τεστ για να αξιολογήσουν την εγκεφαλική λειτουργία του.

Η κατάστασή του είναι σταθερή είπε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» (σ.σ. στο πάνελ της οποίας βρισκόταν ο Πέτρος Τατσόπουλος το πρωί της Τρίτης όταν συνέβησαν όλα) ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου, Δημήτρης Λυμπεριάδης. Ο άνθρωπος που χειρούργησε τον γνωστό συγγραφέα και ο οποίος τον έσωσε από σίγουρο θάνατο περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής. «Συνήθως, αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις», είπε ο Δ. Λυμπεριάδης. Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, είπε: «είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά». Όπως ανέφερε, όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε στο νοσοκομείο «σχεδόν μηδέν πίεση».

Ωστόσο, ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η περιγραφή των συνθηκών, υπό τις οποίες έγινε το χειρουργείο. «Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», είπε. Πλέον, η κατάστασή του είναι καλύτερη. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς καταφέραμε και τον σώσαμε», σημείωσε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Πέτρος Τατσόπουλος: Το μήνυμα του Δημήτρη Βίτσα

Ένας από τους ανθρώπους που έζησαν από πρώτο χέρι τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου, ήταν ο Δημήτρης Βίτσας. Το πρωί της περασμένης Τρίτης ήταν μαζί καλεσμένοι στην εκπομπή του Alpha.

«Το βασικό ζήτημα είναι να πάει καλά ο Πέτρος», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στο περιστατικό, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Ήταν η βοήθεια του κ. Λύρα, όπως και το κουράγιο του Πέτρου να πει ότι «θέλω να αποχωρήσω γιατί ένιωσα έναν οξύ πόνο». Σημασία έχει να γίνει καλά. Ήταν εξαιρετικά τυχερός, το γεγονός πως υπήρχε γιατρός και η ταχύτητα που ήρθε το ΕΚΑΒ έπαιξαν ρόλο να φτάσει γρήγορα στο χειρουργείο», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments