Ελλάδα

Παρμενίων 2019: Απρόοπτο τα ξημερώματα με τη φρεγάτα “Έλλη”

Παρμενίων 2019: Απρόοπτο τα ξημερώματα με τη φρεγάτα “Έλλη”
Παρμενίων 2019: Η φρεγάτα «Έλλη» κόλλησε σε αβαθή έξω από τη Σαμοθράκη, με αποτέλεσμα την παρολίγον ακύρωση της αποβατικής άσκησης των καταδρομέων.

Παρμενίων 2019: Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/10) με τη φρεγάτα Έλλη του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης «Παρμενίων». Κάτω από συνθήκες που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, στις 03:00 τα ξημερώματα, η φρεγάτα Έλλη «κόλλησε» σε αβαθή, στην περιοχή της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη. Πέραν του συναγερμού που προκλήθηκε από το απρόοπτο αυτό περιστατικό, κινδύνευσε να αναβληθεί η «απόβαση», στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων», των καταδρομέων στη Σαμοθράκη.

Αρχικά, υπήρξε η σκέψη να ματαιωθεί η αποβατική άσκηση των καταδρομέων στη Σαμοθράκη, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο σημείο όπου «κόλλησε» η φρεγάτα Έλλη. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, έγινε η αποκόλληση της φρεγάτας και αποφασίστηκε η αποβατική άσκηση να γίνει κανονικά. Η φρεγάτα Έλλη δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο αφενός για ανθρώπινο λάθος, στο οποίο οφείλεται το απρόοπτο και αφετέρου για κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. Η φρεγάτα Έλλη είχε σταλεί στην περιοχή για να την ελέγξει πριν από την άσκηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments