Πως Να

Πώς να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα

Πώς να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα
Ο χειμώνα έρχεται και σιγά σιγά θα πρέπει να αφήσουμε τα καλοκαιρινά ρούχα στην άκρη.

Έχοντας μπει για τα καλά μέσα στον Οκτώβριο το χειμώνας δεν είναι τόσο μακριά. Οι βροχές και το κρύο έρχονται κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την γκαρνταρόμπα μας. Τα καλοκαιρινά ρούχα θα πρέπει να δώσουν την θέση τους στα χειμωνιάκικα. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η φύλαξη των ρούχων. Υπάρχουν τέσσερα απλά βήματα για να οργανώσετε την ντουλάπα σας.

  • Αδειάζουμε τελείως την ντουλάπα

Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε μία πλήρη εικόνα του περιεχομένου της ντουλάπας μας, αλλά και για να σκεφτούμε λίγο εάν χρειαζόμαστε όλα τα ρούχα, είναι να την αδειάσουμε τελείως τοποθετώντας όλα τα ρούχα πάνω στο κρεβάτι, στον καναπέ ή όπου υπάρχει χώρος. Στη συνέχεια μπορούμε να τα χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες: αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε και εκείνα που δεν χρειαζόμαστε πλέον και πρέπει να χαρίσουμε ή να πετάξουμε.

  • Καθαρίζουμε την ντουλάπα και τα ρούχα μας

Αφού αδειάσουμε την ντουλάπα, έφτασε η ώρα να την καθαρίσουμε με πανάκι προσεκτικά για να φύγει όλη η σκόνη και τα μικρόβια. Μπορούμε να βάλουμε αρωματικά φακελάκια για να υπάρχει η αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας μέσα στην ντουλάπα. Γεμίζουμε το πλυντήριο με τα νέα ρούχα που πρόκειται να βάλουμε στην ντουλάπα.

  • Ταξινόμηση ρούχων

    Χωρίζουμε και ταξινομούμε τα ρούχα ανάλογα με το είδος που ανήκουν: παντελόνια, φούστες, καλές μπλούζες, πρόχειρες μπλούζες. Βοηθάει να τα κατηγοριοποιήσουμε ανά χρώμα ώστε να είναι πιο εύκολο για το μάτι. Ταυτόχρονα χωρίζουμε τα ρούχα που διπλώνονται και αυτά που χρειάζονται κρεμάστρα.

  • Τοποθέτηση στην ντουλάπα

Μία σημαντική βοήθεια για να διατηρήσουμε την ντουλάπα μας όσο το δυνατόν περισσότερο τακτοποιημένη είναι να έχουμε τοποθετήσει τα ρούχα που δεν φοράμε συχνά π.χ. τα πιο επίσημα, στο βάθος ή ψηλά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα χαλάμε κάθε φορά που θέλουμε να πάρουμε κάτι άλλο.Βοηθάει πολύ η χρήση από σακούλες αποθήκευσης, ράφια, κρεμάστρες και κουτιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments