Πολιτική

Επίσκεψη Πομπέο: Η αποτίμηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Επίσκεψη Πομπέο: Η αποτίμηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Επίσκεψη Πομπέο: Πως σχολίασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Επίσκεψη Πομπέο: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα και την αποτίμηση των συνομιλιών του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Ο κ. Πομπέο τόνισε τη θέση που κατέχει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει για την προώθηση της περιφερειακής πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας, ενώ ο κ. Πομπέο αισθάνθηκε ενθαρρυμένος από το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης που του παρουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, ενισχυμένη περαιτέρω από την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ–Ελλάδας. Ο υπουργός μεταβίβασε την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις ζωτικές συνεισφορές της Ελλάδας ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και για την εκπλήρωση της δέσμευσης για δαπάνες 2% (αμυντικές δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ)”.

Oι δηλώσεις του Νίκου Δένδια

«Η στρατηγική αναβάθμιση της συνεργασίας μας με τις ΗΠΑ συνιστά εγγύηση ασφάλειας και πηγή σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας», «με τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις να βρίσκονται στο ιστορικό τους απόγειο» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, επισημαίνοντας ότι σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή.

Εκφράζοντας μεγάλη ικανοποίηση για την υπογραφή του σημαντικού Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ), ο Ν. Δένδιας επισήμανε ότι «με την επικαιροποίηση της Συμφωνίας σήμερα, αναβαθμίζεται σημαντικά η στρατηγική συνεργασία των χωρών μας, ενώ συγχρόνως, αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η κοινή μας βούληση να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments