Ελλάδα

Προσοχή: Γι αυτό πρέπει να κόψεις άμεσα το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ

Προσοχή: Γι αυτό πρέπει να κόψεις άμεσα το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ
Μπορεί σε πολλούς να αρέσει ο καφές τους με γάλα και ζάχαρη, αλλά υπάρχει λόγος που πρέπει να τα κόψουν και τα δύο.

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που θεωρούν πως η ημέρα τους ξεκινάει αφού πιουν τον πρώτο τους καφέ. Ωστόσο είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να πίνουν σκέτο τον καφέ τους, με τους υπόλοιπους να αλλοιώνουν αρκετά τη την πραγματική του γεύση, αλλά και να προκαλούν προβλήματα στην υγεία τους.

Το πρώτο υλικό που προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό του ανθρώπου είναι το γάλα. Σύμφωνα με έρευνες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αυτό αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα.

Πιο συγκεκριμένα, η ουσία καζεΐνη, που εμπεριέχεται στο γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές. Επιπλέον, οι διατροφολόγοι συμπληρώνουν πως το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που μπορεί να μην χάνει κανείς βάρος.

Παράλληλα, καλό θα ήταν να αποφευχθούν και οι λεγόμενοι καφέδες «τούρτες», οι οποίοι έχουν γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Οι συγκεκριμένοι καφέδες, λόγω των πλούσιων στρώσεων από σαντιγί και σιρόπι που είναι “λουσμένοι” μπορούν να φτάσουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 300 θερμίδες. Και αυτές είναι οι γνωστές “άδειες” θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν καμία διατροφική αξία. Αν εξαιρέσεις τη γευστική απόλαυση που προσφέρουν, περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν.

Ακόμα και αν αποφεύγεις αυτού του είδους τους καφέδες, πολύ πιθανό είναι να γεμίζεις την κούπα σου με μερικά κουταλάκια ζάχαρη, η οποία όχι μόνο αποτελεί την αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, αλλά και σύμφωνα με τους λάτρεις του καφέ, αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του χαρμανιού. Αν, ωστόσο, δεν θέλει να «φορτωθεί» κάποιος περιττές θερμίδες, καλό θα ήταν να προτιμήσει να προσθέσει φυσικά γλυκαντικά, που θεωρούνται πιο υγιεινά, μιας και κάποιες έρευνες ενοχοποιούν την ασπαρτάμη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά ως καρκινογόνα. Κι αν κάποιος ακόμα αναρωτιέται για το πως πρέπει να πίνει τον καφέ του, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην του αρέσει: Σκέτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments