Διεθνή

Πορτογαλία: Επανεκλογή δίχως πλειοψηφία εδρών για τον Αντόνιο Κόστα

Πορτογαλία: Επανεκλογή δίχως πλειοψηφία εδρών για τον Αντόνιο Κόστα
Πορτογαλία: Έτοιμος για νέα πρωθυπουργική θητεία ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών, οι οποίοι κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές, δίχως την απαραίτητη πλειοψηφία στις έδρες.

Πορτογαλία: Η νέα ημέρα στην πολιτική σκηνή της χώρας της Ιβηρικής θα ξημερώσει, όπως όλα δείχνουν, με τον ίδιο πρωθυπουργό, καθώς ο Αντόνιο Κόστα και οι Σοσιαλιστές θα κερδίσουν, όπως όλα δείχνουν και τις σημερινές βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τα όσα έδειξαν τα τέσσερα exit polls που μεταδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, το κόμμα του Κόστα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο θα κυμανθεί μεταξύ του 33 και του 40%.

Προς κυβέρνηση συνεργασίας

Το αρνητικό για τους Σοσιαλιστές είναι πως δεν θα καταφέρουν να λάβουν την απαραίτητη πλειοψηφία στην πορτογαλική βουλή, καθώς βάσει ποσοστών θα λάβουν από 100 έως 117 έδρες στο σύνολο των 230. Κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να βρουν συμμάχους, ώστε να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση. Όσον αφορά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, θα χρειαστεί να παραμείνει στην αντιπολίτευση, καθώς θα λάβει ποσοστό μεταξύ του 24 και του 31%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments